HC Energie Karlovy Vary

Otevřelo mi to oči, přiznává Vogel po reprezentační premiéře

Reprezentace do devatenácti let odehrála tři přátelská utkání ve Finsku, odkud si odvezla jednu výhru. Cennější jsou však zkušenosti s mezinárodním hokejem, tím spíš s řadou nováčků v týmu, mezi nimiž byl i karlovarský zadák Jakub Vogel.

Jakube, byl jste nervózní, když jste musel naskočit do mezinárodních zápasů bez předchozích zkušeností?
Nervózní jsem nebyl, i když jsem úplně nevěděl, co od toho můžu čekat. Tuši l jsem, že to bude určitě rychlejší a techničtější hokej, takže nebude tolik času na rozhodování, co mám udělat. Nakonec mezinárodní hokej moje očekávání splnil, byl o dost rychlejší než v extralize juniorů, ale pro mě určitě dobrá zkušenost do budoucna.

Jak jste si užil nominaci?
Dozvěděl jsem se to na rozbruslení v Pardubicích od pana Eismanna. Byl to úžasný pocit a trošku splněný sen – hrát se lvíčkem na hrudi. Můžu to brát jako takovou odměnu za povedenou část na začátku sezony.

Co jste si ze tří zápasů odnesl?
Z reprezentace si určitě odnáším hodně zkušeností do budoucí práce a hlavně dobré vzpomínky na partu, která se tam sešla a už nemohla být asi lepší. Zároveň mi to otevřelo oči. Vím, v čem všem se musím ještě zlepšovat, abych byl na stejné úrovni jako Fini.

Celý rozhovor s Jakubem Vogelem najdete na hokej.cz