HC Energie Karlovy Vary

Poprvé doma, energetici hostí Mladou Boleslav

Do Karlových Varů se vrací extraligový hokej! Energetici v rámci druhého ligového kola přivítají na svém ledě mladoboleslavský bruslařský klub. Oba celky na první body čekají. Neváhejte přijít na místo činu Energii podpořit, kostky budou vrženy v 15:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos | Stories
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Bruslaři mají letos jasný úkol - odčinit zklamaní z předešlého ročníku. Velké zklamaní v podobě nepostupu do play-off, Mladá Boleslav skončila v základní části až na dvanácté příčce a předkolo ji uniklo o šest bodů. Baráži se bruslaři vyhli, přesto spokojenost se sezonou být nemohla. Toť důvod obměny kádru. V přípravě se Mladoboleslavští utkali s kvalitními soupeři. Odehráli dvě vyrovnaná utkání se Slovanem Bratislava, obě nakonec vyhrál slovenský celek po nájezdech. Úspěchem byl zajisté turnaj v Norimberku, který bruslařský klub dokázal vyhrát. Z celkem devíti přípravných zápasů pak slavil v pěti případech. První kolo extraligy pak skončilo pro Boleslav těsnou porážkou 3:4, nad jejich síly byl Litvínov. Přeci jen něco pozitivního si trenér Kýhos z utkání odnesl. Jeho svěřenci dokázali využít jednu přesilovou hru a jednou udeřit v oslabení.

Změny v kádru

Příchody

Gašper Krošelj (Rodovre, DÁN)
Pavel Kantor (Litvínov)
Martin Pláněk (Mountfield)
David Šťastný (Zlín)
Michal Vondrka (Chomutov)
Pavol Skalický (Slovan Bratislava)
Martin Látal (Mountfield)

Odchody

Brandon Maxwell (Mountfield)
Richard Nedomlel (Mountfield)
Vojtěch Němec (Plzeň)
Lukáš Nahodil (Kometa)
Jakub Valský (Liberec)
Radan Lenc (Liberec)
Tomáš Urban (?)

Ve formě

Karlovy Vary

V prvním kole se Energii podařilo skórovat jen jednou. Pod gól se podepsal Ondřej Beránek parádní kličkou. Bohužel pro Západočechy byl Beránek jediným hráčem, který v prvním kole bodoval. Kdo na něj v neděli naváže?

Mladá Boleslav

Na Lukáše Žejdla si karlovarská defenzíva bude bezesporu muset dávat velký pozor. Mladoboleslavský forvard pomohl v posledním přípravném utkání převálcovat Dynamo. Na vítězství 8:2 se podílel třemi body (2+1) a formu si přenesl i na začátek extraligy. V prvním kole proti Litvínovu si připsal gól a asistenci.

Ohlas asistenta trenéra

„Myslím si, že jsme odehráli dobře naše první extraligové utkání, odehráli jsme třeba padesát minut dobrý výkon, škoda, že jsme tím výkonem nedokázali dosáhnout na nějaké body. Myslím si, že úvodní tlak soupeře, který se dal očekávat, jsme přestáli dobře, ale bohužel jsme se nevyvarovali chyb v našem systému a také individuálních chyb, díky kterým jsme domácím nabídli některé vhodné příležitosti, které nekompromisně proměnili. Nám se povedlo dát pouze jednu branku, na tu se v Olomouci, ale nejen zde, vyhrává velmi těžko. Kromě té jedné branky nám domácí gólman nedovolil nic jiného. Odjíždíme bez bodu, doufám, že příště budeme hrát naši kvalitní hru celý zápas a nebudeme vypadávat ze systému,“ řekl po utkání v Olomouci Tomáš Mariška.

Související články