HC Energie Karlovy Vary

Poslední říjnové utkání. Energie přivítá Krejčího Olomouc

Karlovarským hokejistům zbývají před reprezentační přestávkou dvě utkání. Poslední říjnový den vyzvou na ledě KV Areny nevyzpytatelnou Olomouc, která se i díky příchodu Davida Krejčího drží v kontaktu s horní polovinou tabulky.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Faktor jménem Krejčí. Už když vedení Olomouce oznámilo zvučný příchod hvězdného Davida Krejčího, bylo hokejové veřejností jasné, že takový hráč může výrazně zvednout Moru. A tak se také stalo.

Bývalý útočník Bostonu v extralize řádí. Mimořádně šikovný centr odehrál šestnáct zápasů, v nichž nasbíral šestnáct kanadských bodů (9+7). V celoligovém porovnání je na jedenácté pozici produktivity, mezi olomouckými spoluhráči je pak vůbec nejproduktivnější.

Jeho výkony se pochopitelně podepisují i na postavení celého týmu v tabulce. Olomouc má na dosah první polovinu, v tuto chvíli kohoutům patří osmé místo s šestadvaceti body. Do karet ale Moře hraje fakt, že oproti tabulkovým sousedům má jeden, respektive dva zápasy k dobru. Na čtvrtou Plzeň ji chybí pět bodů.

Momentálně ale Olomouc neprožívá nejlepší období. Poprvé v sezoně se celek z Hané musí vypořádat se dvěma porážkami v řadě – po vysoké prohře s Plzní (1:6) neuspěli svěřenci trenéra Motáka naposledy ani proti Českým Budějovicím, které slavily výhru 5:2.

Před duelem na ledě Karlových Varů upeklo olomoucké vedení výměnu s Brnem. Na jih Moravy se stěhuje forvard David Ostřížek, opačným směrem putuje jiný útočník – Silvester Kusko.

Sestavy z předchozího utkání

HC Olomouc: Sedláček – Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí (A), Klimek – Ostřížek, J. Knotek (A), Kucsera – Kunc, Nahodil, V. Tomeček – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Burian
HC Energie: Novotný – Rohan, Plutnar, T. Havlín, T. Hanousek, Parkkonen, Pulpán (A), Vodička – T. Rachůnek (A), Kracík, Flek – Průžek, Miškář, O. Beránek – Hladonik, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Kohoutův milník

Mimořádný zápas čeká na karlovarského útočníka se čtyřiašedesátkou na zádech. Pakliže půjde vše podle plánu, může Martin Kohout v neděli nastoupit do svého 200. utkání v české nejvyšší soutěží. Ve svých dosavadních 199 zápasech nastřílel pětatřicet branek a přidal třiapadesát gólových asistencí.

Kulich: Musíme zabrat

Energetici si procházejí výsledkovou krizí. Svěřenci Martina Pešouta prohráli tři zápasy v řadě, z posledních deseti představení pak zvítězili jen jednou. V karlovarské kabině však panice nepropadají, naopak převládá víra v lepší zítřky.

To potvrdil také obránce Petr Vodička, který v pátek proti Hradci Králové prožil svůj extraligový debut. „Kluci tomu pořád věří a chtějí vyhrávat. Makají, jde to vidět. Teď je to jenom o tom uhrát nějaký zápas na sílu a ono se to zlomí,“ věří čtyřiadvacetiletý bek.

Dopředu se dívá i sedmnáctiletý Jiří Kulich. „Musíme zabrat, zápas s Hradcem musíme hodit za hlavu a v neděli do toho zase vlítneme,“ burcuje benjamínek karlovarského A-týmu.

Související články