HC Energie Karlovy Vary

Atmosféra byla super! Diváci si naši výhru zasloužili, hodnotí Michal Plutnar

O dnešním konečném výsledku vyrovnaného zápasu proti Olomouci rozhodl karlovarský obránce Michal Plutnar. Ten diváky napínal doslova do konce prodloužení, kdy vteřinu před jeho koncem vystřelil do kabiny cenné dva body. Jak vnímal tuto situaci a jak zhodnotil zápas?

Po delší době jste ukončili šňůru proher, jaké jsou dojmy?

Fantastické! Myslím si, že se všem klukům i realizačnímu týmu ulevilo. Předchozí zápasy, které jsme odehráli, ať jsme v nich nebyli lepší, tak jsme je prohráli o gól. Je to dost ubíjející. Dnes jsme šli do toho zápasu s tím, že musíme udělat vše pro to, abychom vyhráli. I za cenu v prodloužení nebo na nájezdy, což se nám nakonec povedlo a jsme za to rádi.

Týmu jste na poslední chvíli zajistil dva body, jak jste situaci na ledě vnímal?

Pár šancí jsme měli už předtím. Kulda (Jiří Kulich - pozn. redakce) to poté vytahoval na modrou a já jsem věděl, že je do konce málo času. Trenér na mě zakřičel ze střídačky, abych střílel, tak jsem vystřelil a naštěstí to tam padlo.

Olomouc potvrdila pověst důrazně hrajícího mužstva, bylo těžké hrát proti ní?

S Olomoucí je vždy těžké hrát. Systém mají postavený na defenzivě, takže prohrávat s nimi o gól je dost těžké, protože to stojí strašně sil. Nám se podařilo hned po buly vyrovnat díky Tomášovi Vondráčkovi. Zbytek zápasu bylo padesát na padesát, kde jsme nakonec byli my ti šťastnější.

Po dobrém startu do sezóny se vám poslední dobou nedaří. Jak důležité bylo zvládnout i proto dnešní utkání?

Dnešní vítězství je hodně důležité. Trochu se nám v hlavě ulevilo. Samozřejmě, je to jeden zápas a bude jich ještě hodně. V pátek nás čeká těžké utkání se Zlínem, na které se musíme dobře připravit. Ten týden bude daleko lépe probíhat, po dnešní výhře, než kdybychom prohráli.

Vám osobně se v této sezóně bodově daří, jak to vnímáte, když se týmu tolik nedaří?

Trochu mě to mrzí, že když se konečně daří mně, tak se nedaří celému týmu. Doufám ale, že se to zlomí a najedeme na vítěznou vlnu, kde se bude dařit všem a tabulkou budeme stoupat vzhůru.

Příští zápas vás čeká doma se Zlínem, půjde se vám po dnešku do utkání lépe?

Samozřejmě, ale bude to enormně těžké utkání. Jak fyzicky, tak psychicky. Ačkoliv je Zlín poslední, tak vůbec nehraje špatný hokej. Nemají co ztratit, jenom mohou získat. Takže my se na to budeme muset připravit a udělat vše proto, abychom zápas zvládli.

Související články