HC Energie Karlovy Vary

Přepsaná historie. Energetici zažili nejlepší vstup do sezony

Ačkoli z Olomouce přijeli s prázdnou, z bezprostředního úvodu sezony mohou mít energetici dobrý pocit. Vždyť plný bodový zisk z prvních tří kol je nejlepším počinem v extraligové historii klubu. Kdy jindy se Karlových Varům září povedlo, si přečtěte dále v článku.

Přestože Energie obvykle nepatřila mezi favority nejvyšší soutěže a začátky sezon jí většinou unikaly, můžeme v historii najít i několik velmi povedených momentů.

První povedený vstup do nejvyšší soutěže si Karlovy Vary připsaly v druhé extraligové sezoně 1998/99. Tehdejší karlovarští hokejisté ve dvou zápasech po sobě získali plný počet bodů (hrálo se tehdy ještě dvoubodovým systémem), když v prvním utkání zdolali Jihlavu výsledkem 2:3 a o tři dny později porazili také Opavu 3:1.

To ovšem překonala sezona 2006/07, kdy se Energii podařilo bodovat v prvních pěti utkáních. První a třetí kolo přineslo tříbodové přísuny, další zápasy dospěly do prodloužení. Po pěti odehraných kolech měli Karlovarští jedenáct bodů.

A nakonec přichází vícemistrovská sezona 2007/08. Karlovarští v jejím úvodu bodovali dokonce ve 13 utkáních a nasbírali v nich 30 bodů. Ve druhém a třetím kole však Západočeši museli do prodloužení, plný počet bodů tak nezískali.

Bez ohledu na její konečný výsledek, tak letošní sezona hned v úvodu přepisovala historii. Plný bodový zisk z prvních tří kol Karlovy Vary v extralize dosud nezískaly. Pátek 13. přinesl Karlovým Varům první tři body proti Zlínu. O dva dny později následovala výhra na ledě Pardubic 5:2. A nakonec se energetici postavili Jaromíru Jágrovi a do kladenské branky nasázeli sedm gólů, zatímco Rytíři se radovali jen čtyřikrát.