HC Energie Karlovy Vary

Pro play-off uděláme absolutní maximum, burcuje Tomáš Andrys

Po několika letech se vrátil ze zámoří, nyní Tomáš Andrys trénuje opět v Česku. S karlovarským dorostem v první části nedokázal vybojovat postup do vyšší nadstavby, postup do play-off je ale pro zkušeného kouče i nadále hlavním cílem. „Šance je stále obrovská a my pro to uděláme absolutní maximum,“ říká před startem nadstavby.
Máte za sebou první část sezóny. Jak jste s jejím průběhem spokojen?
Naše umístění po první části samozřejmě nebylo úplně ideální, takhle jsme si to nepředstavovali. Nicméně je zde stále obrovská šance se probojovat do play-off a my pro to uděláme absolutní maximum.

Bude se s novou částí sezóny pojit i důkladnější příprava?
Příprava se neustále stupňuje. Měli jsme problém s velkým počtem zraněných hráčů. V celé té první fázi jsme odehráli možná jeden zápas v plné sestavě. Doufám, že se všichni uzdraví a budeme schopni hrát v tom počtu hráčů, ve kterém chceme.

Který ze soupeřů bude z vašeho pohledu největší hrozbou?
Určitě Sparta, Chomutov a v žádném případě nemůžeme podceňovat ani Třemošnou a Kobru. Všechny týmy budou chtít udržet soutěž. V každém případě do toho půjdeme s maximální pokorou a nasazením.

Čekají vás střídavé série domácích a venkovních utkání, jaké je to z pohledu náročnosti pro hráče?
Jsou to pouze dva zápasy týdně, takže to nějak extrémně náročné nebude. Jde o to nastoupit do těch utkání stoprocentně připraven a být schopný hrát od začátku do konce celých šedesát minut plus pět minut nastavení, protože budeme potřebovat každý bod.

Jak si myslíte, že funguje spolupráce s juniorkou a osmáky?
Spolupráce s juniory funguje perfektně, možná až nadměrná spokojenost. Co se týče osmé třídy, chodím se koukat na zápasy a tréninky, abych viděl, jak kluci fungují. Momentálně tam ale není nikdo, kdo by se mohl propracovat do A-týmu.

Na začátku sezóny jste hodně prohrávali, v poslední době jde však výkon hodně nahoru...
Je to nastavené dle tréninků. Šli jsme do absolutní zátěže celou dobu, nepolevili jsme. Navíc se nám postupně začínají vracet zranění hráči. V té druhé části, ať už zápas s Plzní nebo Litvínovem, jsme hráli absolutně vyrovnaně a myslím si, že nyní bychom měli být s každým minimálně rovnocenní.

Na čem je potřeba do budoucna zapracovat?
V každém případě se trápíme s koncovkou. Už když se dostaneme do pásma, nejsme schopni se plně soustředit na to nejdůležitější, což je samotné vstřelení gólu.

Tento rok je to vaše první sezóna po návratu ze zámoří, co vás zatím nejvíce překvapilo?
Nejvíce mě překvapilo, bohužel v tom záporném slova smyslu, to jak jsou tady ty soutěže udělány. Soutěž by měla vrcholit někdy v březnu a tady už 80% týmů ví, že je v play-off. To je pro mne obrovské překvapení, a s tím já vyjadřuji absolutní nesouhlas.