HC Energie Karlovy Vary

Průžek: Každá výhra na Spartě je cenná

První start v dresu karlovarské Energie si odbyl Jiří Průžek, jenž dorazil do lázeňského klubu jako předsezónní posila z Liberce. Ve svém debutu byl na hřišti hodně vidět a vstřelil dokonce první branku.

Jirko, gratuluji k vítězné premiéře. Jak byste zhodnotil utkání?
Jsme nesmírně rádi za vítězství. Každá výhra ze Sparty je cenná. Oba týmy měly sice okleštěné sestavy, ale na kvalitě hry to nebylo znát. Naopak si myslím, že měla velmi dobré parametry a vysoké tempo.

Nastoupil jste v útoku s Tomášem Vondráčkem a Janem Hladonikem. Jak se vám s nimi hrálo?
Oba jsou to skvělí hráči. Myslím, že nám to spolu sedělo. Dali jsme jednu branku, ale je škoda, že jich nebylo víc. Šance tam rozhodně byly.

Vstřelil jste úvodní branku a svou premiérovou v dresu Energie. Asi máte radost, že tu s vámi není pokladník Martin Kohout, že?
Nebyl tady, ale nepochybuji o tom, že mě ohodnotí. Jistě se podíval na internet a o mé brance ví. Nevím, zda se platí už za přáteláky, nebo až mistrovské zápasy. Ale něco asi dát budu muset.

Odehráli jste teprve první utkání, většinou v nových výstrojích. Jak moc to bolelo?
Už máme za sebou první týden tréninků na ledě, takže co se výstroje týče, nebyl v tom žádný problém. Jde spíše o zápasovou kondici, protože tu v tréninku prostě nenatrénujete. Ale myslím, že i s tou jsme byli v pohodě.

Dostal jste důvěru na trestné střílení, které nevyšlo dle představ. Rozhodla kvalita ledu?
Selhal led (smích). Ne, měl jsem spíš volit střelu. Jenže já stále něco vymýšlím do poslední vteřiny. Ale muselo to být vtipné pro diváky, protože to byl dnes asi nejhorší nájezd, co se jel.

V kádru Energie jste stále nováčkem. Jak zatím tohle angažmá hodnotíte?
Já už ve Varech žiju skoro tři měsíce a zatím jsem nadšený. Město, zázemí i spoluhráči jsou super. Jsem hrozně rád, že tady můžu být.

Děkuji za rozhovor.

Související články