HC Energie Karlovy Vary

Šampion Hamalčík! Karlovarský brankář opět ovládl motokárový souboj

I druhý ročník Motokárového souboje HC Energie ovládl brankář Petr Hamalčík. Po loňském premiérovém vítězství byl v chebské FUN areně nejrychlejší i letos. Stejně jako v roce 2023 ho i tentokrát na stupně vítězů doprovodil kapitán Jiří Černoch, třetí skončil mladík Robin Sapoušek.

Na pětadvacet závodníků čekala ve středu odpoledne opět perfektně upravená trať. Na ní se postupně ve dvou skupinách vydalo 22 hráčů A-týmu, ale také členové realizačního týmu - fyzioterapeut Petr Benda, kondiční trenér Martin Pospíchal nebo kustod Tomáš Lengö.

Jezdci si nejprve osahali trať během úvodního tréninku, následné dvě kvalifikační jízdy pak určily finálovou osmnáctku, do které postoupilo nejrychlejších devět jezdců z každé kvalifikace.

Ve finále se o vedení dlouho přetahovali Petr Hamalčík a Daniel Kružík, po následném zaváhání druhého jmenovaného ale na Hamalčíka dotírali Černoch se Sapouškem. Karlovarský brankář ale jejich ataku odolal a podruhé v řadě ovládl Motokárový souboj HC Energie.

Jak tipovali hráči Energie před závodem?

O FUN areně Cheb

Původní venkovní motokárový okruh byl vybudován v roce 2008 o délce 800 m. V roce 2011 byl prodloužen na 1.050 m a začaly se zde jezdit první závody. Okruh byl v roce 2014 dále prodloužen do současné podoby.

Protože jsme příznivci sportu a máme rádi zábavu, rozhodli jsme se, že v našem regionu vybudujeme bezkonkurenční zábavní centrum. Místo, kde najde zábavu opravdu každý.

A tak se v roce 2020 zahájily další stavební práce…Na budovou restaurace byla napojena hala, kde se nyní nachází krytá dráha pro elektrické motokáry, Jumparena, v patře nyní vznikl virtuální svět, a najdete zde Multiball i příjemné posezení s výhledem na trampolíny.

Původní kapacita restaurace byla navýšena na 120 osob a na slunné terase si v teplých letních dnech můžete užívat výhled na jezdce na dráze.

Chebská FUN areně je otevřena denně, a to od 10 do 21 hodin. Více o FUN areně najdete na oficiálním webu.

Fotogalerie