HC Energie Karlovy Vary

Sedmnáctka vedená Eismannem vyhrála Turnaj 5 zemí, chytal i Ebenstreit

Reprezentační výběr do 17 let zapsal na tradičním setkání pěti zemí v Colorado Springs parádní úspěch. Mužstvo vedené koučem karlovarských juniorů Václavem Eismannem vyhrálo turnaj bez jediné porážky, na závěr navíc udolalo i favorizovaný domácí celek.

Českému výběru se na turnaji tradičně daří, ovládl ho totiž už potřetí za poslední čtyři roky. Letos porazil postupně Švýcarsko (5:4), Slovensko (7:1), Německo (4:1) a v boji o celkové prvenství v již zmíněném duelu výběr USA (6:4).

Na cestě ke zlatému úspěchu výrazně dopomohla i karlovarský stopa. Tým již několik sezon, ať už v roli hlavního trenéra či asistenta vede kouč juniorů Energie Václav Eismann, mezi hráči pak měl náš klub zastoupení v podobě brankáře Adama Ebenstreita.

Nedávno šestnáctiletý brankář nastoupil do úvodních dvou zápasů Česka na turnaji proti Švýcarsku a Slovensku a nevedl si vůbec špatně, když pochytal 68 ze 73 střel soupeřů, úspěšnost svých zásahů tak vyšponoval na více než solidní hodnotu 93,2%.

„Myslím si, že náš tým tady udělal českému hokeji výbornou reklamu, což vnímáme i z ohlasů po utkání. A to reklamu jak výkonem na ledě, tak mimo led. Jsme velice rádi, jak to dopadlo, a věříme, že vítězství nám pomůže k posílení vzájemné důvěry,“ okomentoval zlatý turnaj trenér Václav Eismann.