HC Energie Karlovy Vary

Šenkeřík: Třetí třetina byla naše, měli jsme dát nějaké góly

Frustrující. Energetici se herně zvedají, v prvním utkání roku 2019 na ledě Hradce podali Karlovarští dobrý výkon, jenž však měl jeden velký háček. Svěřenci Martina Pešouta se trápili v koncovce, nedokázali zužitkovat větší šance a z ledu Lvů se tak museli poroučet s prázdnou.

V prosinci energetici nepodávali výkony, se kterými by byli spokojeni. V posledních zápasech však Západočeši odvádějí na ledě tvrdou práci, kterou však brzdí jeden faktor – koncovka. Je to jen otázka času, kdy opět začnou puky padat především do správné klece? „Kéž by to tak bylo, samozřejmě bych byl raději, kdybychom hráli hůře a brali tři body. Musíme to hodit za hlavu a vyhrát v neděli proti Liberci,“ smutnil po další těsné prohře Petr Šenkeřík.

Na ledě ČPP Arény byla Energie místnímu Hradci Králové přinejmenším vyrovnaným soupeřem. Hovoří o tom i počet střel, na které Karlovarští vyhráli 29:25. „Myslím, že ze začátku, v té první třetině byl Hradec lepší, trochu jsme se rozkoukávali z autobusu. Pak jsme začali více šlapat, jezdit a hráli jsme naší hru a myslí, že třetí třetina byla naše. Měli jsme více šancí, paradoxně jsme ale dostali dva góly. Ve třetí třetině jsme měli nějaké góly dát, ale padl jen jeden,“ hodnotí Šenkeřík.

Příliš dlouho se však porážkou z východu Čech parta kolem kapitána Skuhravého zabývat nemůže, vždyť již v neděli ji čeká další favorit z horní části tabulky. „Připravit se musíme stejně, akorát lépe v koncovce a u naší brány, nedostávat hloupé góly z dorážek,“ varuje před nadcházející bitvou sedmadvacetiletý bek.

Západočeši začínají ztrácet kontakt s elitní desítkou, avšak ještě větším strašákem začínají být týmy ze dna tabulky, především pak zvedající se Chomutov. „Myslím, že od začátku sezony jsme se dívali spíše dolů, protože jsme postoupili z první ligy, tak jsme to chtěli takto urvat,“ říká zlínský rodák. „Hlavně se musíme soustředit sami na sebe, ne na ty, co jsou za, nebo před námi. Hrát furt stejně, naší hru. Snažit se jít pořád nahoru a utéct těm dole.“

Petra Šenkeříka budeme v karlovarském dresu vídat i po této sezoně, produktivní zadák podepsal v klubu novou smlouvu. Ještě před sezonou ovšem neměl jisté místo v týmu a šanci si vybojoval v try-outu. „Snažím se jít do všeho naplno, ať už to je jakýkoliv zápas v jakémkoliv týmu. Tady ve Varech se mi líbí, je tady super parta. Jsem rád, že to tak dopadlo, že jsem ukázal své kvality a dokázal si vybojovat místo. Teď jen doufám, že se nám bude více dařit jako týmu,“ okomentovala podpis západočeská čtyřiačtyřicítka.

Související články