HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý a Flek podpořili mládežnickou olympiádu

Týdenní zápasovou přestávku využili hokejisté Václav Skuhravý a Jakub Flek mimo jiné k návštěvě Základní školy Konečná. V rámci Olympiády dětí a mládeže, kterou v lednu 2020 hostí Karlovarský kraj, se zde uskutečnila beseda se žáky včetně autogramiády a soutěží o upomínkové předměty.

Školáci se nejvíce se zajímali o to, jak vypadá běžný tréninkový den hokejistů, jaký čas jim zaberou tréninky na ledě, jak probíhá letní příprava či jestli se jim v letošní sezoně podaří dosáhnout na vytoužený titul. Kromě obou útočníků se besedy zúčastnil i oficiální maskot olympiády v podobě lázeňské veverky.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. První ročník se uskutečnil v roce 2003, do Karlovarského kraje však akce zavítá poprvé v historii. V termínu 19. – 24. ledna se krajské reprezentace utkají v celkem 12 sportech včetně ledního hokeje a v týmu Karlovarského kraje pochopitelně nebude chybět ani řada energetiků. Zápasy skupiny B, do které byl Karlovarský kraj nalosován, se odehrají v KV Areně, druhou skupinu a zápasy o medaile hostí stadion v Chebu.

Dalším z ambasadorů Olympiády dětí i mládeže je Lukáš Mensator, rozhovor s ním si přečtěte na oficiálním webu ODM.

Fotogalerie