HC Energie Karlovy Vary

Skvělé zprávy! Vláda povolila restart profi soutěží, hokejisté se mohou vrátit k tréninku

Na pondělním zasedání Vlády ČR zazněla dlouho očekávaná zpráva pro všechny profesionální sportovní týmy. Ty se za zpřísněných hygienických podmínek mohou vrátit k tréninku i v halách, restart hokejové extraligy už je tak velice blízko!

„Vláda schválila obnovení profesionálních sportovních soutěží, které budou schopné splnit přísně nastavené hygienické podmínky. Dále bude umožněno sportovcům chodit do zaměstnání, tj. profesionálové budou trénovat i ve vnitřních sportovištích," uvedl Milan Hnilička na Twitteru s tím, že více informací ohledně restartu bude zveřejněno v úterý dopoledne.

I nadále se však budou soutěže hrát bez diváků. Povoleny budou všechny sporty, které splní přísné hygienické podmínky.

„Ty budou ještě upřesněny, ale obecně by to mělo být něco podobného jako u fotbalu, tedy mimo jiné pravidelné plošné testování," řekl ČTK mluvčí agentury Jakub Večerka.

„Profesionální sportovci mají sport jako své zaměstnaní. Chceme jim tuhle práci umožnit. Je zde velká výhoda a veliký rozdíl oproti ostatním aktivitám v tom, že je možné, abychom tyhle skupiny izolovaly uvnitř uzavřených sportovišť a budou podrobeni velice přesně definovanými opatřeními nastavenými hygienou. A pokud tohle splní, budou moci tyhle profese provozovat,“ doplnil na odpolední tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný.