HC Energie Karlovy Vary

Souhrn mládeže: Junioři v čele extraligy, na špici i dorost. Daří se i žákům


První únorový týden byl pro mladé energetiky velmi úspěšný. Čisté konto si vychytal juniorský gólman Adam Dybal v utkání s Olomoucí. Nulou se blýskl i Adam Ebenstreit v utkání s Libercem a Petr Kašpar nedal šanci týmu PZ Kladno. Třikrát karlovarští mladíci udeřili v oslabení. Jednou to bylo v utkání juniorů s týmem Litvínova, kde skóroval obránce Tadeáš Tůma. A dvakrát upláchli svým soupeřům z Liberce útočníci Vít Záhejský a Vojtěch Čihař. Ovšem nejsladší výhru mají na svém kontě junioři, kteří poprvé v sezóně porazili tým Berani Zlín. Celkem karlovarské naděje odehráli čtrnáct duelů a z deseti odkráčeli vítězně. Jednou brali bod za remízu a prohru v samostatných nájezdech a pouze ze dvou zápasu odešli s prázdnou.

DHL Extraliga juniorů

Svěřenci Václava Eismanna měli před reprezentační pauzou pořádně napilno. V úterý přivítali v rámci dohrávky 33. kola Litvínov. Po první třetině, kdy o jednu branku vedli litvínovští mladíci, do toho ti karlovarští šlápli a jednoznačně derby ovládli. Nakonec se v litvínovské brance třepotal kotouč devětkrát, přičemž šest gólů padlo z holí obránců, kdy hattrick unikl o fous Ondřeji Dorotovi a Tadeáši Tůmovi. V pátek dorazili do Karlových Varů junioři z Olomouce. V tomto utkání si Adam Dybal vychytal již sedmé čisté konto v sezóně. Olomoucké hodně podržel Dominik Frgál, který si zapsal třicet pět zákroků, ale ani to Hanákům na body nestačilo.

Nejdůležitější zápas čekal juniory v sobotu, kdy se naposledy v základní části postavili juniorům z týmu Berani Zlín. Vzájemná utkání s tímto soupeřem byla pro energetiky trochu noční můrou. Ani v jednom z předchozích duelů na zlínské mladíky nedokázali vyzrát. Což mimochodem trefně po třetím duelu, kdy Energie prohrála v nájezdech, zhodnotil Adam Dybal "My jsme si před zápasem říkali, že je musíme porazit, protože už to není vtipné. (úsměv) Tak jsme se zasmáli a zase to nevyšlo." Tak napočtvrté to v sobotu konečně vyšlo a junioři si zaslouženě užili děkovačku fanoušků a následnou týmovou oslavu. Díky posledním vítězstvím se opět vyhoupli s 82 body na první místo v extralize a před druhými Vítkovicemi mají tří bodový náskok. Po pauze juniory čeká posledních pár zápasů základní části, kdy bude každý bod dobrý. V tom má jasno i dvougólový střelec z utkání ze Zlínem útočník Samuel Šmajda "To určitě. Není kam se šetřit. Je potřeba pořád makat dál a udržet první místo." Prvním zápasem, který po reprezentační pauze juniory čeká je Podkrušnohorské derby, které se tentokrát odehraje v Litvínově.


33. kolo, 31. 1. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 9:3 (1:2, 3:1, 5:0)
Reportáž k utkání


45. kolo, 3. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Reportáž k utkání


46. kolo, 4. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – PSG Berani Zlín 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Reportáž k utkání


Extraliga dorostu

Svěřenci Tomáše Andryse na svém ledě přivítali hráče týmů BK Mladá Boleslav a Bílí Tygři Liberec. V utkání s Mladou Boleslaví po první třetině energetici prohrávali 0:3, stejně jako v posledním duelu s Plzní. I tentokrát však hráči dorostu ukázali, že to pro ně není žádný problém a ve druhé třetině předvedli dokonalý obrat, když vstřelili pět gólů. Karlovarskou kanonádu zahájil v čase 21:08 Jakub Galnor, který využil početní výhodu 5 na 3. Druhý gól přidal v čase 23:36 Tobiáš Pastor a srovnáno bylo díky Vojtěchovi Čihařovi v čase 24:22. O poslední dvě branky energetiků se v rozmezí tří minut postaral kapitán týmu Nick Mähler. Bruslaři přidali ve třetí třetině jen jeden gól a tak se z vítězství radovali energetici.

Druhé utkání minulého týdne mělo pro karlovarský dorost pikantní příchuť, protože šlo o duel mezi prvním a druhým týmem tabulky, kdy před zápasem energetici ztráceli na Bílé Tygry sedm bodů. Tentokrát si karlovarští mladíci odpustili legrácky v podobě otáčení skóre a od počátku si své soupeře dobře hlídali. Ve třicáté páté minutě zřejmě někdo energetikům zapomněl říct, že hrají oslabení. Vít Záhejský se dostal až před Ferdinanda Macourka, který před ním na poslední chvíli sklapl betony. O dvacet sekund později už Vít Záhejský uspěl a připsal si třetí branku utkání. Stejně tak jako pro hráče dorostu není problém utkání otočit, tak očividně zastávají názor, že nejlepší obrana je útok. O tom se mohli přesvědčit liberečtí, když ve čtyřicáté sedmé minutě energetici podruhé udeřili v oslabení a čtvrtý gól utkání přidal Vojtěch Čihař. V tomto duelu si Adam Ebenstreit vychytal druhé čisté konto v extralize dorostu. Díky sobotní výhře se energetici na svého soupeře dotáhli na "dostřel" čtyř bodů, neboť jsou sice stále druzí, ale na svém kontě už mají třicet tři bodů. Po reprezentační pauze je čeká šňůra venkovních utkání, kterou zahájí ve Vítkovicích.


15. kolo, 2. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 5:4 (0:3, 5:0, 0:1)
Reportáž k utkání


16. kolo, 4. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 5:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Reportáž k utkání


Liga dorostu (U16)

Úspěšný víkend za sebou mají svěřenci Adama Sýkory. V pátečním utkání přivítali hráče týmu PZ Kladno. První branka padla až ve čtrnácté minutě, kdy akci Petra Roštejnského a Miloše Vimra zakončil Šimon Kožík. Také ve druhé třetině padla pouze jedna branka. Tentokrát se dostalo ke slovu přesilovkové komando Energie a asistenci u gólu Frederica Kirschnera si připsali střelec předchozího gólu Šimon Kožík a Oskar Magner. V první minutě třetí třetiny se prosadilo trio Jakub Skuhravý a Ondřej Příplata a roli střelce na sebe vzal Vladimír Šuma. V padesáté druhé minutě se na branku vydal Šimon Šilhan a hostující gólman po jeho návštěvě lovil ze své sítě kotouč počtvrté. Ostatně Šimon Šilhan nepohrdl v čase 58:51 šancí, kterou mu nabídli Miloš Vimr a Daniel Postl a zaokrouhlil počet vstřelených gólů na krásné číslo pět. Strážce karlovarské branky Petr Kašpar, brankář deváťáků, si v tomto duelu vychytal první čisté konto v dresu dorostu. Tento duel byl teprve třetím zápasem v němž hájil branku dorostu.

I druhé utkání odehráli energetici na svém ledě, kam dorazili hráči týmu HC Náchod. Skóre otevřel Filip Frolík. Díky střele Václava Dobřemysla, který skóroval v čase 19:50 se do šaten odcházelo za vyrovnaného stavu. Jako asistenti se na brance podíleli Frederic Kirschner a David Chromek. Ten byl mimochodem u všech tří branek Energie. Pět minut po začátku druhé části David parádně namazal Vladimíru Šumovi a energetici šli do vedení. Ve čtvrté minutě třetí třetiny se duo Šuma a Chromek ve stejných rolích prosadilo znovu jenom do party přibralo Šimona Klímu, který kotouč vybojoval. Béčko dorostu se ziskem 71 bodů stále drží první místo v Lize dorostu.


29. kolo, 3. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – PZ Kladno 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 14. Kožík (Vimr, Roštejnský), 25. Kirschner (Kožík, Magner), 41. Šuma (Příplata, Skuhravý), 52. Šilhan, 59. Šilhan (Postl, Vimr).


30. kolo, 5. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Náchod 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Dobřemysl (Chromek, Kirschner), 25. Šuma (Chromek), 44. Šuma (Chromek, Klíma) – 10. Frolík (Kulhánek).


Soutěž 9. tříd (U15)

Po Olympiádě dětí a mládeže už jsou opět v zápasovém nasazení i karlovarští deváťáci. Ti k prvnímu utkání minulého týdne vyrazili do Litvínova, kde se na první branku čekalo až do poloviny utkání. Prvním střelcem byl Matyáš Šedivec, který dostal nabito od Damiána France a otevřel skóre utkání. Vedení energetikům nevydrželo ani do konce třetiny, kdy se v čase 38:25 prosadil Jan Vladař. Ten byl i střelcem druhé branky Litvínova, která padla ve čtyřicáté deváté minutě. Naději na zisk plného počtu bodů uťal litvínovským deváťákům v čase 59:40 Jonáš Vaníček. Ke druhému gólu Energie asistencí přispěli Marko Michalov a Ondřej Bednář. Jelikož v prodloužení žádný gól nepadl, přišla na řadu nájezdová loterie. Za Energii nájezd proměnil pouze David Schrottenbaum, takže bonusový bod zůstal v Litvínově.

Druhé utkání odehráli deváťáci na svém ledě, kam za nimi dorazili jejich vrstevníci z týmu Mountfield HK. Ti hned v první třetině inkasovali třikrát. V páté minutě gólmana hostů překonal Lukáš Slavík po spolupráci s Filipem Žaludem a Františkem Nešverou. Zhruba po deseti minutách se energetici radovali z další branky. Jonáši Vaníčkovi připravili šanci střelec předchozí branky Lukáš Slavík a David Schrottenbaum. Poslední branka z holí energetiků padla v čase 16:49 a podepsal se pod ní opět Jonáš Vaníček, který dostal tentokrát nabito od Filipa Žaluda. Jedinou branku vstřelili hradečtí mladíci sedm minut před koncem početní výhody na začátku druhé třetiny. Do konce zápasu už ani jeden z gólmanů nemusel lovit kotouč ze své klece a body zůstaly v Karlových Varech. Díky tomuto vítězství odskočili deváťáci právě Mounfieldu o šest bodů a upevnili si ziskem třiceti tří bodů třetí místo. I další utkání odehrají na domácím ledě a přivítají dalšího soupeře z východu Čech, protože příští víkend se dvakrát utkají s týmem Dynama Pardubice.


19. kolo, 4. 2. 2023
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 39. Vladař (Bozseník), 49. Vladař (Kváš), rozh. náj. Pecka (TS) – 30. Šedivec (Franc), 60. Vaníček (Michalov, Bednář)


20. kolo, 5. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Slavík (Žalud, Nešvera), 15. Vaníček (Slavík, Schrottenbaum), 17. Vaníček (Žalud) – 23. Vondruška (Vencl).

Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Osmáci se tento týden vypravili do Prahy. Utkání se Spartou pro ně začalo tím nejlepším způsobem, když hned v první půlminutě překonal domácího gólmana Maik Mähler. Jenomže už v páté minutě Sparťané srovnali a v jedenácté minutě šli díky střele Valtera Vlka do vedení. Další branku přidal v polovině utkání v přesilové hře Daniel Kolupaev. O pár minut později využili početní výhodu i energetici, kdy zaúřadovalo trio Maik Mähler a Marek Kubík a zakončení vzal na sebe Václav Péc. Díky trefě Patrika Poláčka však Sparťané svým hostů znovu odskočili. Ve třetí třetině pražští mladíci skórovali ještě čtyřikrát. Za energetiky se prosadili Kirill Balbyshkin a Jiří Kubát, který zužitkoval přihrávku Josefa Suchého. Z Prahy tedy osmáci odjeli bez bodů. V nadstavbě soutěže jsou aktuálně s deseti body na čtvrtém místě, kdy na třetí Mladou Boleslav ztrácí pouhé dva body. K dalšímu duelu nastoupí již v úterý, kdy je čeká Podkrušnohorské derby, které odehrají na domácím ledě.


12. kolo, 5. 2. 2023
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 8:4 (2:1, 2:1, 4:2)
Branky a nahrávky: 15. Poláček (Kolupaev), 11. Vlk (Platil, Trachta), 32. Kolupaev (Vágner), 35. Poláček (Kolupaev), 41. Platil (Vlk), 47. Vlk (Boháček, Sivek), 58. Vlk (Platil), 59. Trachta (Vágner) – 1. Mähler, 33. Péc (Mähler, Kubík), 45. Balbyshkin, 49. Kubát (Suchý)

Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

Oba duely prvního únorového týdne odehráli sedmáci na ledě soupeřů. K prvnímu zápasu vyjeli do Sokolova. Na první branku se nemuselo čekat moc dlouho. Už ve čtvrté minutě se prosadil Maxim Dan, který nezaváhal po přihrávce od Huga Koncze. Neuběhly ani dvě minuty, když Daniel Psohlavec našel Matyáše Stezku, který poslal kotouč za záda sokolovského gólmana. Po polovině třetiny však energetici krátce po sobě dvakrát inkasovali a bylo vyrovnáno. Radost z vedení vydržela hráčům Baníku přesně třicet čtyři sekund, než se prosadil Robin Simmer. Jenomže přestřelka pokračovala. V čase 17:25 sokolovští opět srovnali, ale už v čase 17:40 udeřil Matyáš Stezka a tak se přece jenom nakonec šlo do šaten za vedení Energie. To vymazal Baník v čase 25:16. V polovině utkání Energii vrátila vedení dvojice, která vstřelila první gól, jenom si tentokrát vyměnili pozice. Nahrával Maxim Dan a střílel Hugo Koncz. Do konce třetiny energetici skórovali ještě jednou díky střele Daniela Psohlavce, kterému asistoval Matyáš Vrbas. Baník se trefil dvakrát a tak stav po druhé třetině byl 6:6. Po polovině třetí třetiny se o využití početní výhody postaral opět Daniel Psohlavec, kterému i tentokrát nabil Matyáš Vrbas. Poté následovaly dvě branky Baníku. Energetici však v čase 58:45 díky střele Robina Simmera, jemuž asistoval Daniel Psohlavec rozhodli, že se body rozdělí mezi oba týmy.

Jednoznačný průběh pak měl zápas, který sedmáci odehráli v Nejdku. Svým hostitelům nasypali dvacet jedna gólů, které si rozdělili přesně do všech tří třetin. Autorem čtyř gólů byl Matyáš Stezka. Hattrick si kromě něj zkompletovali ještě Daniel Psohlavec, Matěj Žák a Robin Simmer. Mezi dvougólové střelce se zapsali Daniel Bradley a Hugo Koncz. Adam Lužický, Tomáš Teterja, Matyáš Vrbas a Jakub Zrzavecký skórovali jednou. Aktuálně jsou sedmáci s pěti body na třetím místě tabulky a na druhý Ostrov ztrácejí jeden bod.


5. kolo, 24. 2. 2023
HC Baník Sokolov - HC Energie Karlovy Vary 8:8 (3:4, 3:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 13. Kukla (Fiala), 14. Bubenščikov, 18. Kukla (Fiala), 26. Kukla, 32. Kukla (Kašpar), 39. Bubenščikov (Kukla, Slavík), 55. Bubenščikov (Kukla), 57. Kukla – 4. Dan (Koncz), 5. Stezka (Psohlavec), 15. Simmer, 18. Stezka, 30. Koncz (Dan), 37. Psohlavec (Vrbas), 52. Psohlavec (Vrbas), 59. Simmer (Psohlavec).


6. kolo, 5. 2. 2023
HC Rebel Město Nejdek - HC Energie Karlovy Vary 3:21 (0:7, 2:7, 1:7)
Branky a nahrávky: 27. Lesák (Velinská), 40. Zima (Hoger), 48. Hoger (Yepik) – 1. Psohlavec (Žák), 7. Lužický (Stezka, Simmer), 7. Bradley (Simmer), 8. Psohlavec (Koncz, Stezka), 10. Stezka (Psohlavec, Žák), 15. Bradley (Stezka), 20. Teterja, 21. Žák (Psohlavec, Koncz), 25. Stezka, 25. Koncz, 26. Žák (Lužický), 28. Vrbas (Stezka, Bruštík), 39. Žák (Koncz, Psohlavec), 40. Simmer (Stezka), 49. Koncz (Vrbas), 50. Psohlavec, 50. Simmer (Stezka), 52. Stezka (Koncz), 55. Zrzavecký (Žák), 56. Simmer (Stezka, Lužický), 60. Stezka (Bradley).


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

První zápas minulého týdne odehráli šesťáci v Teplicích, kde se pěkně rozparádili a vstřelili celkem dvacet gólů. Polovina z nich padla ve druhé třetině. Celkem šest branek padlo z trestného střílení. Dvě proměnili tepličtí a čtyři exekuce vyšly energetikům. Když nepočítáme trestné střílení, tak nejvíc gólů a to pět, vstřelil Max Kalčík, který si hattrick dokonce zkompletoval v čase 23:57 až 27:56, tedy během necelých čtyř minut. Čtyřikrát skóroval Mikuláš Gregor. Po dvou brankách si připsali Vojtěch Souček a David Moches. Jedním gólem k výhře přispěli Adam Heidenreich, Lukáš Hoško a Tomáš Rödig.

Druhý duel s týmem HC Louny nejenže neměl tak jednoznačný průběh, ale navíc skončil porážkou energetiků. Skóre sice otevřel Lukáš Hoško, ale před koncem první třetiny hosté vyrovnali. Ve druhé třetině dvakrát skóroval Max Kalčík a lounští šesťáci přidali jen jednu branku, takže po druhé třetině energetici vedli. Jenomže v poslední části hosté skórovali šestkrát. Ve druhé minutě sice trestné střílení proměnil Max Kalčík, ale energetici poté přidali už jenom dvě branky, jejichž autory byli Petr Koblížek a Mikuláš Gregor. Body tak putovaly do Loun. Šesťáci jsou aktuálně na pátém místě tabulky s dvaceti čtyřmi body , ale na třetí místo ztrácejí pouze tři body. O ty pojedou zabojovat do Ústí nad Labem.


22. kolo, 4. 2. 2023
HC Teplice - HC Energie Karlovy Vary 3:20 (2:6, 1:10, 0:4)
Branky a nahrávky: 5. Klement (TS), 20. Klement (Vobořil), 31. Gros (TS) – 4. Souček (Kalčík), 10. Gregor (TS), 11. Moches (Kalčík), 14. Hoško (Gregor), 18. Kalčík (TS), 19. Gregor (Hoško, Kalčík), 23. Gregor, 24. Kalčík, 27. Kalčík (Šlár), 28. Kalčík (Heidenreich), 30. Gregor (Heidenreich), 32. Gregor (Reichelt), 33. Souček (Gregor), 34. Kalčík, 35. Heidenreich (Šlár, Gregor), 39. Kalčík (TS), 42. Kalčík, 53. Moches (Kalčík), 58. Rödig (Gregor), 60. Rödig (TS).


23. kolo, 5. 2. 2023
HC Energie Karlovy Vary – HC Louny 6:8 (1:1, 2:1, 3:6)
Branky a nahrávky: 8. Hoško (Rödig), 27. Kalčík, 33. Kalčík (Šlár), 42. Kalčík (TS), 43. Koblížek (Gregor), 52. Gregor (Koblížek) – 19. Vaic (Nejedlý), 27. Vaic (Panoch), 41. Brom (Panoch), 43. Panoch, 46. Brom, 48. Brom, 50. Tarant (TS), 53. Formánek (Brom).

Liga mladších žáků B (U11 – 5. třída)

Duel páťáků a týmu HC Čerti Ostrov byl odložen. K dalšímu duelu vyrazí o víkendu do Nejdku.