HC Energie Karlovy Vary

Soupeři v přípravě: Liberec s Rachůnkem, Boleslav bez Klepiše

Dlouhé a úmorné týdny suché letní přípravy mají energetici již za sebou a momentálně si užívají zasloužené dovolené. Už zanedlouho je ale čeká návrat na led a kromě tréninku přijdou i první přípravné zápasy. V letošním roce čekají na Karlovy Vary kromě klasických přátelských zápasů i souboje v rámci Generali Česká Cupu.

Fanoušci se mohou v létě těšit na minimálně osm přípravných duelů, z toho se rovná polovina odehraje na ledě KV Areny. Prvních šest duelů bude patřit právě novému poháru. Dle toho, jak se bude energetikům dařit, mohou přijít kromě zápasů ve skupině i další ve vyřazovací fázi. Z přípravy bohužel kvůli současným událostem vypadly zápasy s německými celky, a tak bude letošní příprava probíhat pouze s českými týmy.

BK Mladá Boleslav

Prvním soupeřem bude hned na začátku srpna celek z Mladé Boleslavi. Již tradiční extraligový soupeř začíná trénovat na ledě až 27. července, takže před prvním zápasem bude mít dostatek sil. Trenér Rulík si po suché části liboval především v tom, že všichni hráči tvrdý letní dril zvládli bez jakýchkoliv zranění. V týmu bruslařů došlo již k několika velikým změnám, počínaje odchody Jakuba Klepiše, Lukáše Kašpara či Radima Zohorny, ten dokonce míří do zámoří. Na soupisce se naopak objevilo několik nových jmen, karlovarským fanouškům známý Petr Šidlík, ostřílený Marek Schwarz či cizinci Brandon Alderson a Joona Jääskeläinen, oba přišli ze Slovenska. Všichni se představí pod taktovkou zkušených trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery. Energetici se s bruslaři utkají 4. srpna v Mladé Boleslavi a 18. srpna v KV Areně.

Bílí Tygři Liberec

Pokud budou chtít energetici postoupit z pohárové skupiny, budou si muset poradit i s nejúspěšnějším českým celkem posledních let, Libercem. V loňské sezoně se energetikům proti Tygrům poměrně dařilo, můžeme tedy doufat, že na podobné výkony dosáhnou v přípravě. Budou to mít ale těžké, jelikož se budou muset obejít bez dvou nejproduktivnějších hráčů, Rachůnka s Grígerem, kteří přestoupili právě na sever Čech. Liberec dále posílil hlavně v brankovišti, kde zabojují o post jedničky Petr Kváča a Jaroslav Pavelka. Útok poté posílil ještě navrátilec z KHL Tomáš Filippi. Loňské výherce základní části TELH tak nemusí mrzet odchody Dominika Hrachoviny, Libora Hudáčka a Oldricha Kotvana. Stejně jako v Loňských sezonách budou Tygři opět patřit mezi hlavní favority na titul. Zápasy s Libercem připadají na 6. srpna doma a 20. srpna v Liberci.

HC VERVA Litvínov

Pokud by se nehrál Generali Česká Cup, na Litvínov bychom v přípravě zcela určitě také narazili. Karlovarským fanoušků ani není třeba chemiky nikterak blíže představovat, každoroční soupeř v podkrušnohorském derby je známý zcela všem. V posledních sezonách se však Litvínovu nedaří úplně nejlépe, což většinou bývá znát i na skladbě kádru. Některé pokusy se zahraničními hráči se Vervě osvědčily, některé ne, i tak ale letos najdeme nové cizince na soupisce. Klub posílili Aaron Irving a Uvis Janis Balinskis, tou největší hvězdou by ale měl být slovenský brankář Denis Godla, který v uplynulé sezoně předváděl výborné výkony. Tým naopak opustili Michal Moravčík či klubová legenda Michal Trávníček, což ne všichni fanoušci nesli lehce. S Litvínovem se energetici utkají 11. srpna v KV Areně a 13. srpna poté venku.

HC Slavia Praha

Tradiční český tým se sice v posledních letech nenachází v nejlepší kondici, dle posledních zpráv se ale postupně staví na nohy a v brzké době by měl dokonce nějaké překvapení. Energetici tak zatím vůbec nevědí, co na ně bude čekat. Domácí zápas se Slavií se odehraje 27. srpna a měl by to být jeden z těch posledních, pokud ještě nedojde ke změnám. Hráči pod vedením zkušených trenérů Martina Štrby, Jiřího Doležala a Romana Málka stejně jako všichni museli absolvovat náročnou letní přípravu. Většinu kádru Pražanů tvoří mladí hráči, odchovanci, doplnění o několik zkušených borců, ať už jde o Marka Tomicu, Jiřího Doležala či obránce Jana Nováka. Západočeští fanoušci si určitě všimnou Daniela Krejčího a Daniela Vrdlovce, kteří za sebou mají karlovarskou kapitolu.

HC Baník Sokolov

Od loňské sezony již účastník Chance ligy a historicky více přátelský klub než soupeř, Baník Sokolov. Jinak než v přátelské utkání se dva celky z našeho regionu setkat nemohou, a tak bylo prakticky jasné, že k takovému utkání dojde. Baníku se sice v loňské sezoně bodově moc nedařilo, určitě ale ve své první prvoligové sezoně nasbíral spoustu zkušeností, které nyní využije. Pomoct by k tomu měla i nově navázaná spolupráce se Spartou, která by mohla do Sokolova přivést i nějaké zkušenější hráče. Do týmu trenéra Hamary zatím dorazili Jan Pohl, František Klejna, Denis Zeman či Martin Kadlec nebo David Tůma. Generálka na ligu je naplánovaná na 3. září na zimním stadionu v Sokolově.