HC Energie Karlovy Vary

Tady zapadne dobře každý, směje se Skuhravý. Přípravu kvitoval

Václav Skuhravý se poprvé v přípravě prosadil rovnou dvěma góly. U prvního z nich se však musel smát. "Chtěl jsem to totiž trefit nahoru na bližší tyč. Kotouč mi sjel z hokejky a střela šla úplně na druhou stranu," popisuje kapitán svou první gólovou akci v přípravě.

Venco, výsledek hovoří jasně ve prospěch Energie, bylo pro vás utkání skutečně tak snadné, jak říká skóre?
Povedl se nám vstup do utkání. Vstřelili jsme dva rychlé góly. Zápas jsme kontrolovali. Kladno nepřijelo v plné síle, mají pár zraněných hráčů. Přijelo mnoho mladých hráčů. Zřejmě kvůli tomu se utkání odvíjelo tak, jak se odvíjelo.

Vy osobně jste dal dva góly, ale u toho prvního se zdálo, že vůbec nevíte, že puk je za zády Cikánka. Mohl byste fanouškům přiblížit, jak to padlo?
Nedá se říct, že jsem se radoval, spíš jsem se smál (smích). Chtěl jsem to totiž trefit nahoru na bližší tyč. Kotouč mi sjel z hokejky a střela šla úplně na druhou stranu. Byla to taková šmudla (smích). Po zápase jsem se bavil s Lukášem Cikánkem a on mi říkal, že jsem to chtěl střílet někam jinam. Tak jsem mu to odsouhlasil. Ještě jsme se tomu spolu zasmáli.

Do konce přípravy zbývá jedno utkání, jak byste zhodnotil dosavadní průběh přípravy?
Trenéři nám říkali, že teď se nehraje na výsledky. Hodně jsme trénovali a během velké zátěže navíc probíhaly přípravné zápasy. Většinou se míchala sestava, hledala se ta vhodná. Pár kluků tu bylo na try-outu a trenéři je potřebovali vyzkoušet. Pokaždé se hrálo v jiné sestavě. Nyní se připravujeme na finální verzi, která nastoupí v extralize.

Na konec přípravy máte poněkud slabší soupeře oproti začátku, nebylo by pro vás lepší, kdyby byli soupeři naopak?
Přípravné zápasy se špatně shání, když se hraje baráž. Všichni mají soupeře už domluvené. Jsme rádi, že jsme kvalitní soupeře měli alespoň v začátku přípravy. V Bledu byli soupeři kvalitní, ať to byl Villach nebo Záhřeb. Mají tam hodně Kanaďanů a Američanů. Souboje se dohrávaly, hodně se bruslilo. Zápasy to byly kvalitní. Teď nás čekají tato utkání, ale Kladno bude opět hrát špičku v první lize, vloni hráli skvěle. Budu se opakovat, chybělo jim pár hráčů ze základní sestavy a bylo to znát.

Jak zapadly do týmu nové posily?
Kluci zapadli dobře. Tady zapadne vždycky každý dobře (smích). Nebyl v tom žádný problém.

Díky za rozhovor!

Související články