HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem neprodlouží své kontrakty

HC Energie reaguje na zprávy v médiích ohledně pokračování kontraktů útočníků Tomáše Rachůnka a Dávida Grígera. Situaci okomentoval hlavní trenér a sportovní manažer A-mužstva Martin Pešout.

„Tomáš Rachůnek i Dávid Gríger v průběhu listopadu obdrželi od vedení klubu nabídku na prodloužení stávajícího kontraktu, počátkem února nám oba hráči prostřednictvím svého agenta sdělili, že smlouvu neprodlouží.

Jelikož jsme si dobře vědomi, že ztráta obou klíčových hráčů by byla citelným zásahem do našeho mužstva, rozhodlo se vedení klubu na svém mimořádném zasedání nabídnout Tomáši Rachůnkovi i Dávidu Grígerovi na naše poměry nadstandardní finanční nabídku nové smlouvy, bohužel i poté nám bylo sděleno, že oba hráči v našem klubu již dále pokračovat nebudou.

Oba hráči nás zároveň ujistili, že ve zbytku sezony udělají maximum pro úspěch mužstva, což tak svými výkony na ledě, stejně jako v průběhu celé sezony, nadále činí. Vedení klubu by chtělo oběma hráčům poděkovat za odvedené služby v uplynulých sezonách, kdy výrazně pomohli týmu při postupu z 1. ligy, loňské záchraně extraligy a letošním postupu do předkola play-off.

Oběma hráčům bychom zároveň chtěli popřát hodně štěstí v další kariéře s tím, že v našem klubu budou mít i v budoucnu vždy dveře otevřené,“ upřesnil hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.