HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Vondráček: Vstřelili jsme kontaktní gól, výsledek si domácí pohlídali

V první třetině si Hradec Králové vytvořil dvoubrankový náskok, odpovědět dokázal až ve druhé třetině Tomáš Vondráček. Posléze se ke kapitánovi přidal také Rachůnek, ale dvě branky karlovarských hokejistů nestačily na vítězství. Z Hradce odjela Energie bez bodů a se zraněným Jiřím Černochem.

Tomáši, povedl se vám vstup do sezony, kdy máte na kontě dvě výhry. Nyní ale máte za sebou prohru s Hradcem Králové, v čem vidíte hlavní problem?
Po dobu celého zápasu jsme museli dotahovat. V průběhu se nám podařilo sice snížit, dokonce jsme si vytvořili nějaký tlak na soupeře, ale Hradec nám vždy znovu odskočil. V závěru utkání se nám podařilo vstřelit kontaktní gól, ale už se nám nepovedlo zápas dotáhnout a domácí si výsledek ubránili.

Byla podle vás tedy rozhodující první třetina, ve které domácí mužstvo odskočilo do dvoubrankového vedení?
Ano. Inkasovali jsme smolný gól v oslabení. Pro nás alfa a omega uhrát první třetinu alespoň na remízu. Poté jsme silní, ale pokud musíme dotahovat a jít do Hradce, který ve hře pět na pět dobře brání střední pásmo, tak se nám tam těžko probíjí.

Paradoxně jste vstřelili gól v oslabení, ale v přesilových hrách, které jste měli k dispozici, se vám příliš nedařilo…
Přesilové hry rozhodují zápasy. Nyní se nám bohužel nepodařilo této příležitosti využít. Podíváme se na video a připravíme se na další utkání.

Zároveň se potvrdilo, že proti Hradci Králové se vám dlouhodobě nedaří…
Nad tím jsme vůbec nepřemýšleli, ani jsme si nic podobného neříkali. A že se nám proti Hradci nedaří, já věřím, že v příštím zápase se to zlomí.

Do utkání nenastoupil Petr Koblasa a během zápasu jste také přišli o Jiřího Černocha. Jsou to velké ztráty?
Jirka nevypadal vůbec dobře, je to velká rána. Od začátku sezony se mu dařilo. Budeme jen doufat, že bude co nejdřív v pořádku.

Související články