HC Energie Karlovy Vary

Turnaj fanoušků ovládl fanclub Mladé Boleslavi, energetici osmí

O víkendu 15. a 16. prosince se na obou ledových plochách pardubické ČSOB Aréně konal již 9. ročník turnaje fanoušků ledního hokeje. Letošního klání se zúčastnilo deset fanclubových týmů z celé České republiky. Fanoušci Energie obsadili 8. místo, z výhry se radovali příznivci mladoboleslavského klubu.

Sobota 15.12.

Turnaj obsadil obě ledové plochy ČSOB Arény, a tak byly k vidění převážně dva duely najednou. První utkání bylo zahájeno časně z rána s úderem sedmé hodiny. Energetici sehráli první duel již v sedm ráno s domácími Pardubicemi, se kterými padli 1:2. Po hodinové pauze nastoupila Energie k dalšímu zápasu, tentokrát proti Plzni, kterou potupila hned čtyřmi góly. Na další duel si museli karlovarští fandové počkat až do poledne, ve dvanáct hodin odstartoval jejich souboj s Hradcem, který nakonec skončil za nerozhodného stavu 2:2. Poslední utkání čekalo západočechy ve tři hodiny odpoledne proti Spartě, se kterou nakonec padli 2:4.

Pradubice - Karlovy Vary 2:1
Plzeň - Karlovy Vary 0:4
Hradec králové - Karlovy Vary 2:2
Karlovy Vary - Sparta Praha 2:4

Neděle 16.12.

Předposlední advent nabídl zápasy play-off. V devět hodin zahájili energetici svůj hokejový den proti Brnu, se kterým však ve čtvrtfinále padli těsně 0:1. V následném utkání o sedmou příčku se proti Energii postavil Hradec. Duel musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých byli úspěšnější fanoušci z Hradce a karlovarský fanclub tak nakonec bere osmou pozici. O třetí pozici si zahrály týmy z Brna a Chomutova, bronzovou příčku nakonec obsadili chomutovští fandové. Velké finále patřilo Mladé Boleslavi a Litvínovu, mladoboleslavští fanoušci ale zabojovali a vysloužili si díky výhře 5:1 zlatou pozici.

(ČF) Brno - Karlovy Vary 1:0
(O 7. místo) Karlovy Vary - Hradec králové 1:2n