HC Energie Karlovy Vary

VTM: První výhra pro karlovarský výběr! Plzeň sestřelil hattrickem Jonáš Vaníček

První z pěti mini turnajů projektu Výchova talentované mládeže mají za sebou hokejisté kategorie U15. Výběr Karlovarského kraje pod vedením Adama Sýkory v Praze nezaváhal a přivezl si tři body do celkového hodnocení a vybojoval si první místo ve skupině Západ. Další utkání karlovarské mladíky čekají v neděli 22. října v Ústeckém kraji.

Jako první odehráli karlovarští hokejisté Západočeské derby s výběrem Plzeňského kraje. Vítězství 4:3 jim zajistilo souboj o finále prvního turnaje. Hattrick si v tomto zápase zkompletoval Jonáš Vaníček. Druhým střelcem byl Josef Suchý.

Ve finále se svěřenci Adama Sýkory utkali s Ústeckým krajem, který přehráli vysoko 4:1. Pod dvě branky Karlovarského kraje se podepsal Maik Mähler a po jednom gólu si zapsali Marek Kubík a Josef Suchý.

A jak oba první zápasy v rámci VTM hodnotí hlavní trenér výběru Karlovarského kraje Adam Sýkora? „Zápasy měly vysokou kvalitu jak ze strany soupeřů, tak i z té naší. V obou utkáních měla hra velmi dobré tempo. Oproti předchozím zápasům v extralize devátých tříd se zlepšila hra naší první lajny. Což hodně oba duely ovlivnilo. Vlastně v utkání s Plzní dala góly právě první pětka, a výrazně se tak podílela na vítězství.“

Projekt Výchova talentované mládeže je brán jako první krok k nominaci do nejmladší reprezentační kategorie a zápasy tak sledují nejen kluboví, ale i reprezentační trenéři. Mladí hokejisté se tak setkávají s první větší pozorností v kariéře. Což může být na jednu stranu motivace, ale může to přinést i určitou nervozitu.

„My jsme si před zápasy řekli, že to není liga a nejsou to mistrovská utkání, ale je to skvělá příprava proti velmi kvalitním týmům a budeme mít velmi dobrou konfrontaci. To se potvrdilo. Jak už jsem zmiňoval, tak ta utkání byla velmi kvalitní. Zároveň jsme si potvrdili i naši kvalitu. Máme opravdu velmi slušný tým a jsme schopni ve hře dominovat a přehrávat soupeře. To nám právě tyto zápasy ukázaly a mě to moc těší.“ Uzavírá s úsměvem Adam Sýkora hodnocení prvního turnaje projektu VTM.

Nominace Karlovarského kraje na turnaj 24. září v Praze:


Brankáři: Ondřej Kadoun a Ondřej Maňák Obránci: Vojtěch Horáček, Marek Kubík, Petr Mašek, Josef Postl, Samuel Zeus, Adam Zimmermann, Josef Suchý (Ú/O) Útočníci: Stanislav Barda, Lukáš Gerstner, Jiří Kubát, Jakub Kyncl, Maik Mähler, Jakub Staněk, Vaňourek Milan, Jonáš Vaníček

Skupina Západ neděle 24. září 2023

Hlavní město Praha – Ústecký kraj 1:2sn (0:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Vaňha (Heřman) – 11. Gombár (Krejčík, Rabas), rozh. nájezd Kváš.

Karlovarský kraj – Plzeňský kraj 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 24. Suchý, 30. Vaníček (Kyncl), 31. Vaníček, 34. Vaníček (Kyncl) – 10. Bobek (Matoušek, Holub), 31. Svoboda, 33. Lavička (Mečl).

Zápas o 3. místo: Hlavní město Praha - Plzeňský kraj 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 23. Matoušek (Svoboda).

Finále: Ústecký kraj - Karlovarský kraj 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Záruba (Konvalinka) – 5. Mähler, 6. Kubík (Kyncl), 13. Suchý (Kyncl, Vaníček), 37. Mähler (Vaňourek, Zeus).
(Liberecký kraj měl volno volno)

2. termín – neděle 22. října

Západ – v Ústeckém kraji:

Ústecký kraj – Karlovarský kraj
Liberecký kraj – Hlavní město Praha
(Plzeňský kraj má volno)

Podrobnosti ohledně projektu VTM naleznete zde.