HC Energie Karlovy Vary

Václav Eismann: Diváci musí vidět, že jsme na ledě nechali všechno

Po dvoudenním odpočinku se A-tým vrátil na ledovou plochu pod taktovkou nového hlavního kouče Václava Eismanna.

Pane Eismanne, máte za sebou první trénink v roli hlavního kouče A-týmu. Na co jste se zaměřili?
Věnovali jsme se změně detailů v založení útoku, ale opravdu jen v detailech. Není prostor ani čas něco překopávat a není to ani důvodem toho, že se nám tolik nedařilo, ale to jsme si s hráči řekli v kabině interně.

Je výhodou, že tým dobře znáte?
Nějaká výhoda to samozřejmě je, ale na druhou stranu já jsem si tuto situaci nepřál. Naopak jsem si přál, abychom sezonu v realizačním týmu dokončili tak, jak jsme ji začali. Teď ale půjde hlavně o to, abychom se společně pokusili mít takový projev, který v divácích zanechá stopu, že jsme na ledě nechali vše, co v nás aktuálně je.

Příští týden vás čeká zápasová premiéra a rovnou před domácím publikem. Energie přivítá Mladou Boleslav. Bude to rozhodující utkání vzhledem k postavení v tabulce?
Každý, kdo umí počítat, ví, jak tabulka vypadá. Víme, že to bude velice důležité utkání, ale nikoliv rozhodující. Po utkání s Mladou Boleslaví bude ve hře ještě 24 bodů. Kdyby se nám to povedlo, tak to může být zlom v sezoně.

Jakými hráči si můžete vypomoci v případě například zranění stálic A-týmu?
Vzhledem k tomu, že je po přestupním termínu, tak se s týmem hnout nedá, byť David Bruk i Ben Sequens věnovali spoustu energie tomu, aby tým doplnili. Bohužel se to z různých důvodů nepovedlo. My můžeme nyní manipulovat jen se Sokolovem. Nechceme ale náš partnerský klub nesmyslně oslabovat, takže důvěru a zodpovědnost budou mít hráči, kteří jsou v našem kádru.

Díky za rozhovor!