HC Energie Karlovy Vary

Videorozhodčímu musím koupit něco k pití za to, že nespal, směje se Flek

Energetici zvládli přehrát poslední Zlín 4:1. Do prázdné branky se na konci utkání trefil i karlovarský rychlík Jakub Flek. Zajímavější však byl druhý domácí gól. ,,Já jsem jel do útočného pásma, prohodil jsem si beka na modré. Pak už to byla situace 2 na 1. Viděl jsem prostor pod protihráčovou hokejkou, tak jsem chtěl na poslední chvíli nahrát Tomášovi. Pořádně nevím do čeho jsem se trefil, ale na poslední chvíli se puk odrazil k Jaroslavu Kracíkovi, který to do prázdné brány uklízel. V první chvíli to vypadalo, že to gólman chytil před brankovou čárou. Já jsem stál za bránu a viděl jsem, že by to mohlo být za čárou. Asi budu muset videorozhodčímu koupit něco k pití, za to že tam nespal a rozhodčí dole upozornil," směje se forvard s devítkou na zádech.

Jakube, další domácí výhra. Jak byste ten zápas zhodnotil?
Pro nás to bylo hodně důležité utkání. Nechtěli jsme nic podcenit, byť je Zlín dole namočený nepříjemně. Nám to aktuálně také úplně nelepí, takže dnes to jsou velice důležité tři body.

Zlomový byl určitě ten druhý gól, který byl poměrně kuriózní. Jak bystě tu situaci popsal?
Já jsem jel do útočného pásma, prohodil jsem si beka na modré. Pak už to byla situace 2 na 1. Viděl jsem prostor pod protihráčovou hokejkou, tak jsem chtěl na poslední chvíli nahrát Tomášovi. Pořádně nevím do čeho jsem se trefil, ale na poslední chvíli se puk odrazil k Jaroslavu Kracíkovi, který to do prázdné brány uklízel. V první chvíli to vypadalo, že to gólman chytil před brankovou čárou. Já jsem stál za bránu a viděl jsem, že by to mohlo být za čárou. Asi budu muset videorozhodčímu koupit něco k pití, za to že tam nespal a rozhodčí dole upozornil. *smích*

Při tom přerušení už jste tedy tušili, o co by se mohlo jednat?
Tomáš Vondráček hned jel za sudími, kteří mu řekli, že kdyby si videorozhodčí nebyl úplně jistý, tak by takhle tu hru nezastavil. Naděje tedy svitla a zaplaťpánbůh to tam bylo.

Zažil jste někdy něco podobného?
Na nic podobného si nevzpomínám.

Celou dobu to vypadalo, že se vám podaří udržet čisté konto Vladislava Habala. Pak vám tam ale ve třetí třetině spadl takový zbytečný gól. Nebylo vám to i vůči gólmanovi líto?
Líto nám to bylo. Haby nás držel celý zápas, pochytal tam soupeře. Musím ho pochválit. Dnes má na vítězství velkou zásluhu. Samozřejmě mě to mrzí, vždycky je to super, když vyhrajete zápas s nulou, je to i odměna pro brankáře. My jsme ale nechtěli dopustit, abychom vypadli z tempa, což se nám povedlo. Důležité jsou hlavně tři body.

V nadcházejícím týdnu vás čeká Karjala Cup. S čím budete do Finska odjíždět?
S tím, abych vrátil trenérům důvěru, kterou do mě vložili. Já jsem vždycky hrozně šťastný, když si můžu za národní tým zahrát. Nosit dres se lvem na hrudi je obrovská čest. Těším se a doufám, že uděláme výborný výsledek.

Oproti MS, kde jste se předvedl jako příjemné překvapení už asi na Karjala Cup odjíždíte v jiné pozici…
Uvidíme, jako mi trenéři dají roli. Přijmu jakoukoliv, i kdybych měl odvádět práci ve čtvrté lajně.

Ta nominace s sebou nese i výhled na OH. Dokázal byste si tohle představit před deseti lety?
Pro mě je tohle taková jedna velká pohádka. Nikdy jsem si nepředstavoval, že by něco takového přišlo. Jsem za to hrozně šťastný a doufám, že tu kariéru budu mít co nejdelší a nejúspěšnější.

Účastí na Karjala Cupu se můžete ukázat i ve světě a třeba si vyhrát nějaké zahraniční angažmá. Je tohle horké téma pro další sezonu?
Žhavé téma nevím, bude záležet na tom, jak se mi bude v sezoně dařit. Musím předvádět dobré výkony, musí se dařit hlavně týmově. Kdybych předváděl výkony, ale tým nevyhrával, tak by to bylo k ničemu. Já se soustředím na aktuální sezonu, co se bude nebo nebude dít poté se uvidí.

Zlín poprvé nastoupil bez Tomáše Mikúše. Bylo na nic poznat, že jim nejproduktivnější hráč chybí?
To si nemyslím. Jeden hráč mužstvo neudělá. Tomáš hrál fantasticky, měl obrovskou formu. Samozřejmě, když vám vypadne nejproduktivnější hráč, tak to na té hře je poznat. Nikdy toho soupeře ale nesmíte podcenit.

Tomáš Mikúš hrál před přestupem do Zlína tady v Karlových Varech. Přivítal byste ho v týmu znovu?
Určitě ano. Tomáš je výborný hokejista a výborný kluk. Seděli jsme vedle sebe v kabině. Jsme dobří kamarádi.

Související články