HC Energie Karlovy Vary

Vstříc mistrovství světa! Trojice energetiků obdržela pozvánku na reprezentační kemp

Ondřej Beránek, Jiří Černoch a Štěpán Lukeš, trojice energetiků míří na úvodní kemp národního týmu před mistrovstvím světa. Národní tým začne už v sobotu v Plzni cestu za obhajobou bronzových medailí z loňského šampionátu.

První přípravný kemp před světovým šampionátem, kde bude česká reprezentace obhajovat bronzové medaile, odstartuje v sobotu 8. dubna v Plzni, kde bude mužstvo pod vedením trenéra Jalonena tři dny trénovat. Poté se národní tým přesune do Německa, kde odehraje dvě přátelská utkání proti domácímu výběru – 13. dubna od 19:30 v Kasselu a 15. dubna od 17:00 ve Frankfurtu nad Mohanem.

Na srazu se trenérům bude hlásit 18 zástupců Tipsport extraligy a po třech hráčích ze švédské, finské a švýcarské nejvyšší soutěže.

Mezi trojicí nominovaných na úvodní reprezentační kemp nechybí kapitán Energie Jiří Černoch. Šestadvacetiletý útočník zabojuje o svou druhou účast na šampionátu, vloni ve Finsku byl součástí týmu, který do Česka přivezl po deseti letech medaili.

Dres národního týmu oblékl poprvé již v přípravě na šampionát v roce 2021 a i když tehdy neuspěl, z reprezentace už nevypadl. Za národní tým dosud odehrál 30 utkání s bilancí 7 gólů a 6 nahrávek.

Černoch byl v letošní sezoně nejproduktivnějším hráčem Energie, když včetně play-off nastoupil do 54 zápasů a zapsal 36 bodů (31+5). Na podzim podepsal s klubem nový dlouholetý kontrakt a na západě Čech tak bude hrát až do konce sezony 2025/26.

Druhým forvardem, který zabojuje o finální nominace na mistrovství, které se letos uskuteční lotyšské Rize a finském Tampere, je Ondřej Beránek. Sedmadvacetiletý odchovanec havlíčkobrodského hokeje patří k reprezentačním stálicím, na světovém šampionátu si ale doposud nezahrál.

Premiéru v reprezentačním Áčku si odbyl už během sezony 2019/20, od té doby odehrál v národním týmu již 31 utkání a zapsal tři branky a pět nahrávek.

Beránek letos prožil doposud nejlepší ročník na klubové extraligové úrovni. Za Energii naskočil k 55 duelům, vstřelil 18 branek a na dalších 12 nahrál. I on podepsal s klubem v letošním ročníku nový kontrakt s platností do konce sezony 2024/25.

V nominaci národního týmu nechybí ani brankář Štěpán Lukeš. Sedmadvacetiletý gólman v reprezentaci debutoval v loňské sezoně a skvělými výkony bojoval o účast na mistrovství světa. O něj nakonec přišel smolně až při posledním zužování kádru.

Za národní tým dosud odehrál sedm utkání a drží si úspěšnost zásahů na hodnotě 92,3%.

V letošním ročníku odehrál v extralize za Energii 33 zápasů, v příštím ročníku ale již bude působit v jiném klubu.