HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na ledě! Energetici zahájili další fázi přípravy

Poprvé od letošního března se karlovarští hokejisté vrátili zpátky na led. Na ploše tréninkové haly zahájili další fázi přípravy na nový extraligový ročník.

Zatímco na hlavní ploše KV Areny začala dvoudenní zkouška ozvučení, o pár desítek metrů vedle zahájili energetici přípravu na ledě. V sestavě trenéra Davida Bruka rozdělené kvůli vysokému počtu hráčů na dvě party nechyběly ani největší letní posily včetně brankáře Dominika Frodla a útočníka Iikky Kangasniemiho.

„Poprvé jsme viděli všechny nové hráče na ledě. Lukas už je s týmem týden, trénoval už poslední dny v posilovně. Iikka dorazil až v sobotu a byl s námi dnes poprvé. Jsme rozdělení na dvě party, přičemž v té druhé jsem také zvědavý na nové hráče,“ vysvětlil důvody rozdělených tréninků hlavní kouč David Bruk.

Do ostrého startu soutěže zbývá ještě hodně času. Na co se tak v následujících dnech a týdnech jeho svěřenci nejvíce zaměří?

„Čeká nás úvodní zahřívací týden, kdy máme denně jednu posilovnu a jeden led. Od příštího týdne budeme trénovat už dvoufázově, a to vždy v pondělí, úterý a ve čtvrtek. Posléze nám začnou přípravné zápasy, kterých bude celkem devět. Prvních čtrnáct dní budeme tým na zápasy dělit, to znamená, že jedna parta pojede na zápas a druhá bude ve Varech trénovat,“ naznačil Bruk skutečnost, že v úvodu bude tým hrát přípravné zápasy na tři formace.

Zkušený kouč, který si v loňské sezoně prožil na lavičce Energie extraligovou premiéru, má letos k dispozici širší kádr. K dispozici má pět kompletních pětek.

„Chceme mít lepší a stabilnější sezonu než vloni. Je jasné, že se nám nevyhnou nemoci nebo nějaká zranění, proto máme širší soupisku. Vloni jsme sestavu i kvůli tomu někdy složitě skládali a hráče jsme si museli půjčovat, a tomu se chceme vyhnout. Druhým důvodem je to, že chceme vytvořit silnější konkurenční prostředí, v něm mají hráči největší růst a progres,“ uvádí pragmatické důvody Bruk.

I letos s týmem trénují karlovarští junioři - obránci Jakub Anton s Ondřejem Dorotem a útočníci Matyáš Adámek, Matyáš Váňa a David Varvařovský. Po skončení akce reprezentační dvacítky se zapojí i beci Matteo Kočí a Filip Krajčík, stejně jako útočník Robin Sapoušek, který bude i letos působit v zámoří. Na týden se trenérům ukáže i David Tureček, který bude letos nastupovat za partnerský Sokolov.

Po úvodních čtrnácti dnech na ledě pak energetici rozehrají přípravné duely. Ten první už 8. srpna na ledě Mladé Boleslavi, poprvé doma se představí 17. srpna v derby zápase proti Plzni. Nový extraligový ročník pak zahájí v pátek 15. září na ledě Vítkovic.


Aktuální tréninková sestava A-týmu Energie

Brankáři: Adam Dybal, Dominik Frodl, Vladislav Habal

Obránci: Tomáš Bartejs, Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín, Joona Huttula, Matteo Kočí, Filip Krajčík, Dalimil Mikyska, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, David Tureček, Ondřej Dorot, Jakub Anton, Vítek Benda, Filip Krajčík (připojí se po návratu z reprezentační akce U20), Matteo Kočí (připojí se po návratu z reprezentační akce U20).

Útočníci: Matyáš Adámek, Ondřej Beránek, Jan Bernovský, Jiří Černoch, Dávid Gríger, Jan Hladonik, Vít Jiskra, Iikka Kangasniemi, Filip Koffer, David Kofroň, Daniel Kružík, Ondřej Procházka, Roman Přikryl, Tomáš Rachůnek, Tomáš Redlich, Lukas Zetterberg, Matyáš Váňa, Robin Sapoušek (připojí se po návratu z reprezentační akce U20), David Varvařovský.

Fotogalerie