HC Energie Karlovy Vary

Nejlepší střelec Chance ligy se porve o místo v Energii. Na zkoušku přichází Martin Kadlec

V rámci přípravy na novou sezonu se k A-týmu karlovarské Energie připojí útočník Martin Kadlec. Jednatřicetiletý sniper přichází do lázeňského města na čtrnáctidenní zkoušku, během níž se bude snažit vybojovat si v extraligovém kádru místo.

Martin Kadlec si za poslední dvě sezony udělal na prvoligových kluzištích výrazné jméno. Odchovanec Kadaně se v dresu Stadionu Litoměřice bodově utrhl ze řetězu. V ročníku 2018/2019 zapsal ve pouhých 44 zápasech 25 gólů a 29 asistencí. V následném play-off pak přidal ještě jednu branku a tři nahrávky.

Vloni laťku posunul ještě o kousek výše, své osobní maximum totiž dokázal vylepšit. Kadlec se se svými dvaatřiceti přesnými zásahy stal nejlepším střelcem celé sezony Chance ligy. Základní část skončil s celkovými šedesáti kanadskými body, což jej v produktivitě zařadilo na čtvrté místo.

„Martin Kadlec podepsal smlouvu v Sokolově a jelikož byl v loňské sezoně velice produktivní, tak jsme se rozhodli po domluvě s vedením Baníku ho na čtrnáct dní v našem kádru vyzkoušet. Chceme mu dát příležitost i v nějakém utkání pro případ, kdybychom ho v sezoně potřebovali využít,“ říká ke zkoušce zkušeného forvarda hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Martin Kadlec
Chance liga 2019/2020
Z 53
G 32
A 28
B 60

Sedmého nejlepšího hráče loňské sezony podle žebříčku webu hokej.cz letos představil jako posilu Sokolov. Z Baníku nyní ostrostřelec, jenž si ve své kariéře mimo jiné zahrál také v Bělorusku, míří do partnerské Energie. Pod trenérským štábem v čele s Martinem Pešoutem bude mít část přípravy na to, aby si v extraligovém mužstvu vybojoval své místo.