HC Energie Karlovy Vary

Vyloučení nám berou sílu, ví Plutnar. Po zranění se cítí dobře

Michal Plutnar nastoupil už do druhého klání po měsíční absenci způsobené zraněním ruky. Karlovarský obránce, jenž změnil před sezonou číslo na svém dresu ze 45 na 7, si ve druhém extraligovém utkání za Energii připsal gól, prohře svého týmu s hradeckým Mountfieldem však zabránit nedokázal.

Michale, Hradec vás přehrával, výsledek 4:2 je tak trochu milosrdný...
Je to tak. Říkali jsme si, že budeme hrát jednoduše a to jsme nedodrželi. Zase jsme měli hodně vyloučených, což nám bere proti takovým týmům dost sil. V závěru, kdy bychom je měli tlačit, nám pak síly chybí.

Přitom začátek vám vyšel, bylo tam několik velkých šancí. Neodrazilo se to pak na psychice?
To je náš kámen úrazu, většinou nastoupíme dobře do zápasu, máme nějaké šance a ty neproměníme. Soupeř nám pak dá z jednoduché hry gól a hraje se mu lépe. Musíme to zlomit a doufat v to, že se to otočí.

Prohráli jste čtyři zápase v řadě, jaká je atmosféra v kabině?
Sice se prohrály čtyři zápasy v řadě, ale my se stále snažíme brát nechci říct pozitivně, ale učit se. Extraliga nebude jednoduchá, těch zápasů bude hodně po sobě a my musíme koukat jen dopředu, zápas od zápasu a ne na to, co bylo.

Zatím to vypadalo na nejtěžší utkání dosavadní sezony...
Hradec je na špičce tabulky, hrají v klidu, nastoupili doma druhý zápas v řadě, takže je hnali i fanoušci. Bude to těžké, ale musíme hrát zodpovědně ze zádu a tuto hru rozbít naší jednoduchou hrou.

V pátek vás čeká Liberec. vy osobně jste tu od Bílých Tygrů na hostování. Bude pro vás duel speciální?
Nějak speciálně to prožívat nebudu, je to zápas jako každý jiný. Samozřejmě to bude jiné v tom, že v Liberci hodně kluků znám, ale teď jsem tady a udělám vše pro to, abychom vyhráli.

Hrajete druhý zápas po zranění, jak se cítíte na ledě?
Cítil jsem se docela dobře. První zápas s Litvínovem to bylo trošku ze začátku znát, ale hráli jsme na sedm obránců, takže jsem neměl takové vytížení, což bylo dobré. Byl jsem sice zraněný, ale protože to bylo zranění ruky, nevypadl jsem z toho úplně.

Související články