HC Energie Karlovy Vary

Za oddanost a tvrdou práci! Sapoušek se dočkal v zámoří ocenění

Má za sebou vydařenou sezonu. V jejím úvodu se Robin Sapoušek nastálo propracoval do sestavy A-týmu Energie, na přelomu roku s reprezentační dvacítkou vybojoval senzační stříbro na mistrovství světa. Ročník pak dohrál během své první zámořské štace, v juniorské QMJHL hájil barvy týmu Victoria Royals. A po konci sezony se dočkal také skvělého ocenění!

Vedení týmu totiž devatenáctiletého karlovarského odchovance ocenilo jako Nejoddanějšího hráče (v originále Most dedicated player award). Tu v kanadském celku získává hráč, který v průběhu sezony nejvíce přesvědčil svou pracovitostí a oddaností ke klubu.

Sapoušek přitom přišel do Victorie až v průběhu rozehrané sezony, úvodní duel za Royals odehrál 14. ledna. I za tak krátký čas ale dokázal přesvědčit vedení klubu o svém umu a píli.

Devatenáctiletý útočník stihl za kanadský celek odehrát 21 utkání, ve kterých zapsal solidních 11 bodů. Royals ale už sezonu nezachránili, do play-off nepostoupili a ročník pro ně končí už po základní části.

Po konci sezony už se Sapoušek vrátil do Česka, na podzim by ale měl dál pokračovat v zámoří, kde má s Royals platnou smlouvu i pro ročník 2023/24.