HC Energie Karlovy Vary

Zemřel Matěj Hodoval, dlouholetý redaktor našeho klubu

Mnohem dříve než by měl, ztratil náš klub silnou osobnost v podobě redaktora Matěje Hodovala, který po vážných zdravotních komplikacích zemřel ve čtvrtek v noci ve věku 20 let. HC Energie Karlovy Vary tímto vyjadřuje upřímnou soustrast celé rodině.

Matěj Hodoval se stal členem redakce našeho klubu v průběhu sezony 2016-17 ve svých 15 letech. Obrovskou pílí a nesporným talentem se od psaní článků a online reportáží pro náš klub propracoval až k pozici šéfredaktora webu a postupem času i dalším zajímavým projektům. Redaktorsky působil pro servery NHL.cz a hokej.cz, v listopadu 2018 byl členem české novinářské výpravy na finském Karjala Cupu, odkud přinášel zpravodajství nejen z českého hokejového tábora. Byl také spoluautorem našeho podcastu Na střídačce.

Poslední dva olympijské cykly se pak staral o správu sociálních sítí pro Český olympijský tým. A právě sítě byly jeho doménou, vždyť v našem klubu se svým originálním humorem a pro Česko neobvyklými nápady postaral o obrovský nárust oblíbenosti sociální sítě Twitter.

Úmrtím Matěje přišel náš klub o obrovského srdcaře, bojovníka a především kamaráda, jenž karlovarským hokejem žil v posledních sezonách dnem i nocí. Kluka s velkým potenciálem, který s námi spojil velkou část svého života a vybojoval řadu těžkých hokejových bitev.

Matěji, zůstaneš navždy v našich srdcích. Odpočívej v pokoji!