HC Energie Karlovy Vary

Ztracené body, mrzelo Havlína po porážce s Vítkovicemi

Proti soupeři z druhé strany republiky si připsal první extraligový gól v dresu Energie. Ani trefa Tomáše Havlína ale nakonec body nepřinesla, Karlovarští ve druhé třetině zápasu vypadli z tempa a odevzdali Vítkovicím tři body.

Tomáši, co říct k touto utkání s Vítkovicemi?
Ztracené body. Měli jsme ten zápas pod kontrolou, když to bylo 2:0. Nepochopitelně jsme se přizpůsobili hře Vítkovic, přestali jsme bruslit a neporadili jsme si s tou jejich dobrou defenzivní hrou, na kterou platí bruslení. Z toho pak pramenilo, že jsme se srovnali s tou hrou a přišli jsme o body.

Přispěla k tomu i taková trochu uspávací hra ze strany soupeře?
Nemyslím si, že to je uspávací hokej. Pro ně je ta defenzíva taková tradiční, mají velké a důsledné beky, a silné útočníky. Věděli jsme o tom, připravovali jsme se na to, ale bohužel za toho stavu 2:0 jsme měli nějaký výpadek, kdy jsme jim dovolili vrátit se do zápasu a už jsme s tím nebyli schopni nic udělat.

Celkově byl duel plný nepřesností, hrálo se v pomalejším tempu než je zvykem. Viděl jste to stejně?
Slabší tempo asi ano, ale myslím si, že to paradoxně bylo naší chybou, že jsme prostě nebruslili. To je to, co jsem říkal, přizpůsobili jsme se té hře. Z toho pak pramenilo, že ta jejich hra funguje.

Pozitivem byla první třetina, na kterou často upozorňovali trenéři…
Vstup do zápasu dobrý, ale bohužel jsme to nedotáhli.

Rozhodující gól padl po individuální chybě, jak moc tohle mrzí?
Každý ví, když tu chybu udělá. Všichni v kabině vědí, že to nikdo neudělá naschvál, to se prostě stane. Samozřejmě je to blbé, přišli jsme tím o body, můžeme si to maximálně pustit na videu. Myslím si ale, že všichni ví, kde se ta chyba stala. To je prostě hokej, kdybychom nedělali chyby, tak nepadne gól. Není k tomu nic víc, co říct. Chyba se prostě stala, ví to a holt je potřeba se tomu příště vyvarovat.

Příští utkání odehrajete na ledě Liberce. Jak mimořádný souboj to bude pro vás?
Bude to zvláštní. Strávil jsem na tom zimáku nějakých třináct, čtrnáct let, vyrůstal jsem tam od mládeže. Určitě ten návrat do haly bude trochu zvláštní. Už jsem si to vyzkoušel tady, když jsme proti nim hráli. Jestli tam byla nějaká nervozita, tak to už mám za sebou. Těším se na to, těším se do Liberce, je to takový návrat domů. My tam ale jedeme pro body, potřebujeme tam vyhrát a nemůžeme koukat na to, kdo to je a ani kdo tam byl nebo nebyl. Je to soupeř, jako každý jiný. Potřebujeme tam uhrát důležité body a vrátit se s nimi domů.

Na druhou stranu, Tygrům se v poslední době příliš nedaří…
Mají tam nějakou krizi, to asi rozhodně. Pár zápasů v řadě prohráli, ale myslím si, že ta hráčská kvalita tam je pořád hodně vysoká. Vůbec se nemůžeme dívat na to, jestli se někomu nedaří. Liga je letos extrémně vyrovnaná, je jedno ať hrajeme s kýmkoliv. Třeba Kladno už ve spoustě zápasů předvedlo, že to, kde se pohybují v tabulce, není úplně vypovídající o tom, jak hrají. Jsou nepříjemní, každý zápas dotahují, bojují. Vyzkoušeli jsme si to i tady, kdy nás přetlačili v první půlce zápasu. Na tohle se vůbec nemůžeme koukat, jestli má někdo krizi. Stejně tak se ukázalo, když sem přijel tým s pěti výhrami v řadě, tak jsme vyhráli my. Soupeř jako každý jiný, musíme se na ně připravit, držet se našeho plánu celé utkání a dotáhnout to do konce.

Související články