HC Energie Karlovy Vary

Energetici ztratili dvoubrankové vedení a prohráli s Vítkovicemi

Karlovarští přivítali na svém ledě Vítkovice. Oba celky se před zápasem nenacházely v nejlepší formě, a tak nebylo možné určit jednoznačného favorita. To se taky odrazilo v zápase, ve kterém se hrál velmi vyrovnaný hokej. Domácí po 23 minutách vedli 2:0, pak se ale trefovali pouze hosté. Ridera postupně nasázela Karlovarským tři branky a díky obratu si tak odvážejí tři body.
Tipsport extraliga, 17. kolo, ne 24.10.2021
Karlovy Vary
Vítkovice
2:3
1:0, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Osmík (Vondráček, Plutnar), 23. T. Havlín (Koblasa) – 27. Lednický (Fridrich), 32. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Vildumetz), 50. M. Kalus
Rozhodčí: Hejduk, Svoboda – Lučan, Kis
vyloučení3:3
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku30:23
zblokované střely11:18
hity4:3
vhazování38:44
diváci2472
Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Weinhold – T. Rachůnek (A), Hladonik, Flek – Průžek, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C)
Vítkovice: Stezka – A. Solovjov, R. Polák (C), Galvinš, Gewiese, P. Koch, Jakub Stehlík, L. Kovář – R. Bondra, Dej, M. Kalus – Roberts Bukarts, Vildumetz, Fridrich – Lednický, L. Krenželok (A), Svačina – Bernovský, Chlán, J. Krejsa

Komentář k utkání

Od samotného úvodu měla navrch Energie. A mírné převahy se povedlo domácím využít, v osmé minutě posunul kotouč do útočného pásma Michal Plutnar, poté za pukem nabral rychlost Tomáš Vondráček, který našel do mezikruží najíždějícího Martina Osmíka, pro něhož to byla trefa v druhém utkání v řadě. Karlovarští se trochu stáhli a více ze hry začali mít hosté. Navíc se jim v čase 13:49 naskytla možnost přesilovky, v té se však nechali sami vyloučit. Největší šanci měli ovšem paradoxně v oslabení, na modré obral Lukáše Pulpána o kotouč Marek Kalus a v přečíslení dva na jednoho přihrál Radovanu Bondrovi, proti němu se ale výborně přesunul Filip Novotný. Ve zbytku času se už nic zajímavého neudálo.

Druhá dvacetiminutovka začala opět lépe pro Energii, které se podařilo svůj náskok ještě navýšit. Ke smůle Vítkovic Petr Koblasa přihrál na modrou Tomáši Havlínovi, jehož střelu zkoušel holí srazit Vojtěch Lednický, jenomže kotouč ztečoval přesně pod víko své branky. Po chvíli si vítkovický forvard spravil chuť, Petr Fridrich prokličkoval obranou a jeho střelu vyrazil Novotný přesně na jeho hůl, a tak Vojtěch Lednický snížil na 1:2. Ridera zabrala o domácí hráli jako opaření. Ve 32. minutě bylo srovnání dokonáno, po přesilovkovém nátlaku Po přesilovkovém nátlaku střílel Roberts Bukarts, po jehož pokusu se před Novotným utvořil závar a kotouč se odrazil až na hůl Lukáše Krenželoka, který doklepl kotouč do prázdné svatyně. Ke konci mohl pro Energii znovu převzít vedení Tomáš Vondráček, po propracování se ke Stezkovi zkusil hostujícího brankáře překonat bekhendovou kličkou, to se mu ovšem nepovedlo, a tak se do třetí části šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí část nezačala příliš atraktivním hokejem. Hra se přelévala z jednoho konce kluziště na druhý a moc se toho na ledě nedělo. Postupně ovšem začali domácí útočit a Stezka si připsal několik zákroků. Energetici si ale nedali pozor směrem dozadu, což hosté potrestali. Přihrávku na modré Tomáše Hanouska na Ondřeje Dlapu vystihl Marek Kalus, který svůj samostatný únik zakončil přesnou střelou nad Novotného rameno. Západočeši zkoušeli zvrátit výsledek, jak mohli. Aleš Stezka ale ze své svatyně udělal nedobytnou pevnost a další kotouč za sebe nepustil. Domácím nepomohl v závěru ani risk v šesti, a tak si Vítkovice z KV Areny odvezli plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme dnes ztratili dobře rozehrané utkání, do kterého jsme vstoupili tak, jak jsme chtěli. Hráli jsme to, co jsme si řekli, ale klíčovým momentem byla obdržená první branka, která nakopla soupeře a ten byl od té doby silnější, organizovanější, silnější v defenzivě. Udělali jsme chyby, které Vítkovice dokázaly potrestat a kvůli tomu jsme dnes o ty body přišly, což nás mrzí, protože za stavu 2:0 jsme měli zápas pod kontrolou. V domácím prostředí bychom měli takové utkání zvládnout. I když jsme na konci měli enormní snahu, tak nám chybělo trochu hokejového štěstí a nedokázali jsme to přetlačit.

Miloš Holaň (HC Vítkovice Ridera): S pokorou přijímáme toto vítězství, které se nerodilo snadno. Vary hrály výborně v první třetině, potvrdily to i gólem. Když jsme ve druhé části dostali trochu smolný gól, tak mužstvo šlo trošku dolů, ale nakopl nás gól na 1:2. Výborně jsme odehráli oslabení, pomohli jsme si gólem v přesilové hře, takže dnes speciální týmy se hodně postaraly o výsledek. Týmovou prací a za pomoci mladé krve, která dnes hrála ve třetím a čtvrtém útoku, si myslím, že ten zápas jsme překlopili na naši stranu. Je ti hodně důležité vítězství podpořené Stezkou v bráně. Hráčům děkuji za to, že tak těžké utkání ve Varech zvládli a odvážíme tři body.

Fotogalerie

Související články