HC Energie Karlovy Vary

Počtvrté se Boleslav proti mistrovi neradovala

BK Mladá Boleslav - HC Energie 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Energie se z boleslavské Metrostav Arény vrací se všemi třemi body. Skóre načal už v páté minutě Loginov v přesilové hře, ale domácí stihli ještě v prvním dějství vyrovnat. Až v polovině základní hrací doby napřáhl od hrazení Jakub Čutta (na snímku) a vstřelil vítěznou branku. O pět minut později ještě pečetil transport tří bodů nováček v klubu Štěpán Hřebejk. Energetici tak prolomili nepříznivou sérii s Boleslaví a navíc si vítězstvím pojistili setrvání v elitní desítce.
O2 extraliga, 43. kolo, pá 22.1.2010, Metrostav Aréna
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
1:3
1:1, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 13. Boháč (Sýkora, Frolo) - 5. Loginov (Kumstát), 30. Čutta (Dobroň, Pech), 35. Hřebejk . Rozhodčí: Jebavý, Pešina – Blümel, Barvíř . Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1 . V oslabení: 0:1. Diváci: 3910. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Ml.Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Frolo, Duben, Lehikoinen, Jiruš, Jindra - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Macho, Kracík - Bahenský, Gajovský, Handlovský - Vrbata
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Loginov, Dobroň, Čutta, Tribuncovs, Mucha, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Pech, Skladaný - Hřebejk, Kristek, Zaťovič - Zucker, Kuběna, Hluchý

Komentář k utkání

Ještě před vhozením úvodního buly předal zástupce deníku Sport František Suchan Michalu Supovi symbolický puk s číslem 250 u příležitosti jeho nedávného vstupu do Klubu hokejových střelců.

Samotný úvod se odvíjel v solidním tempu, v páté minutě usedl na trestnou lavici jako první ex-karlovarský Duben a hosté využili přesilovku během 35 vteřin. Tvrdou střelou z hranice pravého kruhu otevřel skóre Loginov. V osmé minutě mohl odpovědět Gajovský, jenž se prosmýkl až do mezikruží, ale už neměl prostor pro solidnější zakončení. Z podobné pozice pálil o minutu později na opačné straně Kumstát. Jeho tvrdé střele však chyběla přesnost.

Boleslavští příznivci mohli poprvé jásat ve 13. minutě. Sýkora podržel kotouč, tak trochu uspal hostující beky, přihrávkou skrz brankoviště našel v ideálním postavení Boháče a ten zblízka nezaváhal. V závěru třetiny si oba týmy vyzkoušely více než minutu hru 4 na 4, ale šance se neurodily.

To na začátku druhého dějství dvakrát zahrozil Fabuš. V prvním případě jeho střelu Mensator zneškodnil, byť byl už v protipohybu a o chvíli později se pro změnu proti jeho dorážce stihl přesunout ke druhé tyčce. Karlovarské pořádně zatlačili v jejich obranné třetině i Nouza, Sýkora a Boháč. Kotouč poskakoval před brankovištěm, ale hosté na poslední chvíli zablokovali Boleslavským hokejky.

Domácí své šance nevyužili, ve 28. minutě navíc usedl na trestnou lavici po více než sporném zákroku Pabiška a hosté se vrátili do vedení dvě vteřiny po jeho návratu. Podobně jako střelec první karlovarské branky Loginov, i Čutta se prosadil z hranice pravého kruhu. Schwarz měl zakrytý výhled. Hosté tím ožili, zato mužstvo Vladimíra Čermáka se zaseklo. Ve 35. minutě, při vůbec první kompletní přesilovce domácích, navíc přišel další krutý okamžik z pohledu Boleslavských. Při rozehrávce za vlastní brankou se odrazil kotouč od rozhodčího k Hřebejkovi, který si v ideální pozici ještě pohrál se Schwarzem a zvýšil náskok svého týmu na 3:1. S dvoubrankovým odstupem odcházeli hosté do kabin po druhé třetině.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili domácí náporem, ale v nadějných šancích jim puky odskakovaly od hokejek. Ve 43. minutě kontroval brejkem Hřebejk, ale Handlovský ho u mantinelu čistě přibrzdil. O čtyři minuty mohli hosté pojistit výhru při 55 vteřin trvající přesilovce 5 na 3, ale na Schwarze si nepřišli. V klasickém oslabení navíc prchli Fabuš s Machem do přečíslení 2 na 1, ale první jmenovaný pokazil přihrávku.

V polovině závěrečného dějství dostali k dispozici dvojnásobnou výhodu i domácí, proti třem hráli 68 vteřin, ale Král s Pabiškou své šance nevyužili a Kasíkovu tvrdou střelu od modré vytáhl nad branku Mensator. Svěřencům Vladimíra Čermáka se nedala upřít snaha, ale Karlovarští poctivě bránili, zbytečně se nepouštěli do útoku a tři body si pohlídali. Mladé Boleslavi už nepomohla ani power-play, ke které sáhli trenéři necelé dvě minuty před koncem.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (BK Mladá Boleslav): Na jeden gól se nevyhrává. Nemohu upřít hráčům bojovnost, ale neproměněné šance rozhodují takto vyrovnaná utkání, kterých je v sezoně dost.

Václav Baďouček (HC Energie Karlovy Vary): Diváci viděli bojovné a dramatické utkání. V první třetině to byla vyrovnaná bitva, což potvrdil i výsledek. Čekali jsme, že v druhé třetině domácí zvýší tlak, což se nám potvrdilo, ale nám se podařilo vstřelit branky. V třetí třetině jsme se již snažili výsledek udržet a neinkasovat, což se nám povedlo a jsme za tři body velmi rádi.

Fotogalerie

Související články