HC Energie Karlovy Vary

Premiéroví střelci zajistili Energii důležité vítězství

HC Vagnerplast Kladno - HC Energie 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Marek Melenovský a Petr Sailer. Na střeleckých kontech obou nejzkušenějších útočníků Energie dosud zívala velká nula. Neplatí to po utkání předposledního celku s posledním, které více než pohledný hokej připomínalo boj. Sailerovu trefu sice brzy dorovnal nováček v kladenském tresu Treille, po brance Melenovského už ale důsledná obrana v čele s pozorným Mensatorem vyrovnání nepřipustila.
Tipsport extraliga, 6. kolo, čt 30.9.2010
Kladno
Karlovy Vary
1:2
1:1, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 8. S. Treille (Patera, Toman) - 2. Sailer, 43. Melenovský (Skladaný). Rozhodčí: Minář, Pešina - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1529. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Eberle - Látal, Melka, Kalla - Bělohlav, Knotek, Kuchler - Valský, Stieler, Kafka
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Hřebejk, Dej, Sailer - Saarinen, Melenovský, Skladaný

Komentář k utkání

Výborně začali zápas hosté, když se jim podařilo vstřelit už ve druhé minutě branku - vstřelil ji Petr Sailer, který skvěle tečoval střelu před bránou a poslal svůj tým do vedení. Kladenští se snažili okamžitě odpovědět a hrnuli se do útoku. Ubránili vlastní oslabení a poté se v přesilovce prosadil francouzský reprezentant Treille. Po vyrovnání se hrálo převážně ve středním pásmu. Do šance se dostal domácí Melka, ale Mensator ho výborně vychytal. Na druhé straně vystřelil kapitán Skuhravý, Cikánek se však zaskočit nenechal. Do zakončení se tlačili Treille a Valský, ani jeden se nakonec ke střele nedostal, narozdíl od karlovarského Košťála, který ale netrefil branku. V závěru první třetiny se hrálo hlavně ve středním pásmu, nerodily se šance, oba týmy se těžko dostávaly přes modrou čáru, a tak úvodní část skončila smírně 1:1.

Úvod druhé části byl podobný konci té první. Boj o střední pásmo, řada nepřesností a častá postavení mimo hru. Brzy ale začal být zápas zajímavý. Dobře pálil domácí Toman, několik příležitostí si Kladenští vytvořili při přesilovce, která jim velmi pomohla, měli po ní více ze hry a zle hostům zatápěli - výborně vystřelil Treille, Mensator ho se štěstím vychytal. I nadále se však hodně hrálo ve středním pásmu. Hned dvě přesilovky v řadě si poté zkusila Energie. Těsně vedle střílel Skuhravý, branku netrefil ani Čutta. V oslabení se do šance dostal domácí Kalla, ale ani on nezamířil přesně. Hosté i po přesilovce drželi puk a snažili se vstřelit vedoucí gól - Parýzkovu ránu ale Cikánek vyrazil. Ke konci třetiny byla hra vyrovnaná, v úplném závěru si vynutil faul domácí Kalla, a třetí třetinu tak začalo Kladno v početní výhodě.

Na začátku třetí třetiny zatlačili domácí hráči Energii pod tlak, prosadit se ale nedokázali, a tak udeřilo na druhé straně - Skladaný sebral odražený puk a našel Marka Melenovského, který svou první trefou v sezoně přiblížil Varům tři body. Hráči Kladna byli zaskočeni a hra pokračovala v poklidném tempu, což vyhovoval hostům. Domácím se postupně podařilo vrátit se do hry, ale Bělohlav sám před Mensatorem neuspěl, vyloženou šanci na druhé straně zase spálil Skuhravý. Kladno se ze všech sil snažilo vyrovnat, v přesilovce řešil závar před bránou až gólman Mensator. Ke konci zápasu už hosté jen bránili a snažili se neinkasovat, A Kladnu se vyrovnat nedařilo. Dvě minuty před koncem byl vyloučen Pech, domácí odvolali brankáře a pokusili se o závěrečný nápor. V posledních vteřinách zápasu se ocitl sám před bránou Patera, ale Karlovarští se ubránili a vybojovali cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Petr Kasík (HC Vagnerplast Kladno): Nemůžeme hráčům vytknout bojovnost, že by nechtěli, ale bohužel jsme ztratili doma další body. Je to o gólech a my je nedáváme, proto máme jen jeden bod.

Antonín Stavjaňa (HC Energie Karlovy Vary): Jsou to pro nás důležité body. Určitě to nebyl příliš pohledný hokej, bylo to ubojované. Nakonec jsme dali oba dva góly po nahozených pucích do brankoviště, ale pro nás je to cenné vítězství vzhledem k našemu startu do ligy. Cením si hlavně morálky a bojovného nasazení týmu.

Související články

Preview k zápasu | st 29.9.2010

Procitnutá Energie zamíří na led Kladna