HC Energie Karlovy Vary

Drama až do konce! Energie veze z Boleslavi výhru po nájezdech

Extraligový duel v Mladé Boleslavi nabídl všechno, co hokejový fanoušek potřebuje - góly, obraty, emoce i drama až do samého konce. Karlovarská Energie nakonec slaví výhru 5:4 po samostatných nájezdech.
Tipsport extraliga, 15. kolo, ne 27.10.2024, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
BK Mladá Boleslav
HC Energie Karlovy Vary
4:5sn
2:1, 0:3, 2:0 – 0:0 – 0:1
Branky a nahrávky: 04:20 Buchtele (Lakatoš; 5/5), 11:39 Lintuniemi (Junttila; 5/4), 53:22 Hradec (Doležal, Pyrochta; 5/4), 57:30 Buchtele (Junttila, Fořt; 5/5), rozh. náj. Beránek – 07:53 Beránek (Plutnar; 5/5), 20:19 Beránek (Plutnar, Jiskra; 5/5), 27:21 Rulík (Sapoušek, Salsten; 5/5), 34:45 Procházka (Reunanen, Gríger; 5/5). Rozhodčí: Pražák, Pilný – Kajínek, Gerát. Diváci: 3104. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 40:33 (6:15, 10:12, 22:4). Zblokované střely: 15:10. Hity: 3:2. Vhazování: 27:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 4:4.
Rozhodčí: Pražák, Pilný – Kajínek, Gerát
vyloučení2:4
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku40:33
zblokované střely15:10
hity3:2
vhazování27:29
diváci3104
BK Mladá Boleslav: Furch – Pyrochta, Gewiese, Bernad, Lintuniemi, Jánošík, Pavlík, Havlín – Skalický, Fořt, Hradec – Buchtele, Čajka, Lakatoš – Junttila, Suchý, Doležal – Dvořáček, Závora, Stránský – Malát.
HC Energie Karlovy Vary: Frodl – Reunanen, Plutnar, Mikyska, Jaks, Mamčics, Rulík, Šalda – Čihař, Jiskra, Beránek – Kružík, Gríger, Procházka – Sapoušek, Salsten, Kofroň – Redlich, Šír, Koffer.

Komentář k utkání

Úvodní dějství patřilo domácím Bruslařům, kteří se dostali do dvoubrankového vedení. Nejprve se prosadil Jan Buchtele po akci Dominika Lakatoše a následně v přesilové hře skóroval Alex Lintuniemi. Mezitím sice vyrovnal Ondřej Beránek, ale do kabin šli spokojenější domácí.

Druhá třetina však přinesla totální obrat. Energie předvedla spanilou jízdu, když třemi góly otočila průběh zápasu. O branky se postupně postarali Ondřej Beránek svým druhým zásahem večera, premiérově v extralize skórující Adam Rulík a Ondřej Procházka, který šikovně tečoval střelu Tarmo Reunanena.

Domácí ale v závěrečné části předvedli, že se jen tak nevzdávají. Nejprve využili přesilovou hru zásluhou Vojtěcha Hradce a v čase 57:30 dokonal vyrovnání na 4:4 Jan Buchtele. Prodloužení nabídlo šance na obou stranách, největší měl domácí Julius Junttila, ale skvělého Dominika Frodla nepřekonal.

V samostatných nájezdech pak dominovala Energie. Zatímco domácí střelci nedokázali překonat výtečně chytajícího Dominika Frodla, na druhé straně se prosadili Ondřej Beránek s Dávidem Grígerem a zajistili Karlovým Varům cenné dva body.

Ohlasy trenérů

Martin Slánský (asistent trenéra BK Mladá Boleslav): Řekl bych, že jsme do utkání vstoupili dobře a vzali si vedení. Bohužel, druhá třetina nás dneska stála utkání. Polevili jsme, soupeř byl silnější v osobních soubojích a my je prohrávali. Jsme rádi, že jsme ve třetí třetině vytvořili tlak a vrátili se do utkání. Získali jsme bod, toužili jsme ale i po tom druhém. To je sport. Musíme být rádi i za to, že jsme urvali alespoň ten jeden.

David Moravec (asistent trenéra HC Energie Karlovy Vary): Jsme samozřejmě velmi rádi za to, že jsme získali druhý bod. Zápas jsme ale měli dobře rozehraný, po dvou třetinách jsme přestali hrát to, co chceme. Začátek z naší strany nebyl povedený, ale jsme rádi, že jsme se vrátili do zápasu a získali náskok. Hlavně v konci třetí třetiny jsme začali být malinko pasivní. I díky brankáři jsme potom v nájezdech získali ten bonusový bod, který si ceníme. Sbíráme teď každý bod, abychom získali sebevědomí a postupně stoupali.

Fotogalerie

Související články