HC Energie Karlovy Vary

Střelecká impotence a vyloučení, Energie prohrála s Boleslaví

Karlovarští nastoupili ke druhému přípravnému zápasu v KV Areně a moc se jim nedařilo. Dlouhé bojování v přesilovkách a oslabení nepřineslo na led krásu ani góly. Energetici si tak alespoň vyzkoušeli všechny varianty speciálních formací a oslabení, které budou moci využít v sezoně.
Příprava na sezonu, přát., út 27.8.2024
HC Energie Karlovy Vary
BK Mladá Boleslav
0:1
0:0, 0:1 0:0
Branky a nahrávky: 38. Pyrochta (Malát).
Rozhodčí: Jaroš, Kostourek - Hnát, Šimánek
vyloučení6:7
využití0:0
oslabení0:0
diváci1169
HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Moravec, Mikyska, Rulík, Plutnar, Šalda, Tureček – Gríger, Ilomäki, Kofroň - Jiskra, Černoch, Procházka - Váňa M., Čihař, Kružík - Redlich, Šír, Koffer.
BK Mladá Boleslav: Furch (Růžička) – Pyrochta, Havlín, Gewiese, Lintuniemi, Čech, Pavlík – Gardoň, Lakatoš, Doležal, Buchtele, Čajka, Rekonen, Dvořáček, Závora, Stránský, Zvagulis, Malínek, Malát.

Komentář k utkání

Díky reprezentačním povinnostem zahraničních energetiků jsme v úterý sledovali na ledě takřka jen českou sestavu, s finskou výjimkou. Pospolu zůstala formace ve složení Procházka – Černoch – Jiskra, které se na ledě Litvínova dařilo herně i bodově. Stejně tak jsme mohli dál sledovat i spolupráci Ilomäkiho a Grígera, kteří se jeví velmi dobře. Zajímavější věci se na ledě začaly dít až v druhé polovině první části. Krásnou individuální akci předvedl Jiří Černoch, vypíchnutí puku, protažení až k bráně, ale zablokovaná střela exenergetikem Havlínem. Větší vzrušení nepřinesla ani boleslavská přesilovka, Frodl sice musel zasahovat, pro tak zkušeného gólmana ale nebyly tyto střely větším problémem. Energetici minutu před koncem také dostali možnost přesilové hry, její část si ale přenesli do druhé třetiny.

Tu mohli energetici zahájit velmi dobře, po faulu v zakončení totiž dostal Vojtěch Čihař možnost trestného střílení, klička se mu ale nepodařila. Rozhodčí se celkově ve druhé části rozjeli a pravice jim vystřelovala každou chvíli. V letní přípravě pro týmy ideální věc, mohou si vyzkoušet všechny možné formace. Ať už byl ale při těchto početních výhodách a nevýhodách na ledě kdokoliv, pochvalu nedostal, ani na jedné straně to nebylo pravé ořechové. Vylučování pokračovalo a ke konci třetiny přišlo i skórování. Při skrumáži před brankou byla Frodlovi vyražena hůl, na následnou střelu Tomáše Havlína se sice ještě připravil, puk ale nezachytil. Karlovarští mohli rychle srovnat, chvilková dvojnásobná přesilovka ale nepomohla. Furch se na brankovišti nezastavil a polapil i velmi nadějně střely, ani jeden energetik neuspěl.

Karlovarští sice nastoupili do závěrečné třetiny aktivně a hned se tlačili do zakončení, po pár minutách se opět museli přesunout do obranného pásma, jelikož následovala série několika vyloučení. Iniciativu následně převzala spíše Mladá Boleslav, energetici se vyjma závěrečného krátkého tlaku do zakončení moc nedostali. Pro karlovarské hokejisty to pak byl první zápas sezony bez vstřelené branky a mají na čem pracovat.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (HC Energie Karlovy Vary): Bylo vidět, že soupeř měl lepší pohyb, vypracoval si víc šancí. Nakonec jsme byli rádi, že nás Frodo držel až do posledních vteřin, dával nám šanci vítězství. Bohužel jsme to tam nedotlačili, ale nemůžeme chtít vyhrát, když je tam tolik faulů. Tam musí být maximálně polovina těch faulů, protože to kluky zbytečně stojí síly a ta potom chybí v zakončení.

Richard Král (BK Mladá Boleslav): Musím kluky pochválit za nasazení, tam není co vytknout. Hra dozadu byla z naší strany slušná, nebylo tam moc velkých chyb až na ten nájezd. Moc faulů, snad sedm vyloučení, to je strašně moc na jeden zápas. Potřebujeme se zlepšit směrem dopředu, na jeden gól budeme těžko vyhrávat. Jinak vítězství se cení, spokojenost.

Související články