HC Energie Karlovy Vary

Vrátilo nás to na zem. Samo to nepůjde, hodnotí Gríger

Příprava ubíhá, síly zůstávají a soupeři se mění. Energetici v úterním zápase s Mladou Boleslaví zažili zase trochu jiný zápas. Žádná přestřelka, ale tuhý boj o útočné pásmo a střelecké pozice. V těch se nedokázal prosadit ani ostřílený slovenský útočník Dávid Gríger a po zápase se rozpovídal o zápase, spoluhráčích i o změnách v sestavě.

Dávide, prohra bez vstřelené branky, jak se zápas hodnotí?
Ne velmi dobře. Neskórovali jsme, což samozřejmě není dobrý signál. Trochu nás to ale vrátilo na zem a vidíme, že to nepůjde samo. Musíme dále makat, je před námi ještě hrozně moc práce. Samozřejmě to není dobrý výsledek, ale stále je to příprava a viděli jsme, na čem musíme zapracovat. Jdeme dál.

Odnesli jste si z dnešního zápasu něco? Třeba souhru speciálních formací?
Bylo tam strašně moc vyloučení z naší strany, což není dobře. Byly tam blbé fauly, já jsem tam měl dva blbé fauly, a to se nám do sezony nemůže stávat, musíme to vylepšit. Měli jsme i přesilovky a nepadl ani jeden gól, víme, jak je to v sezoně, hokej rozhodují speciální formace a musíme na tom zapracovat a vypilovat to, máme ještě dost času. Je to ale pro nás varovný prst.

Přípravu jste zatím odehrál ve formaci s Ilomäkim, ale třetí kolega se vám točí. Je někdo, s kým se vám hrálo opravdu dobře, koho byste tam chtěl mít?
Na tohle vůbec nemyslíme, jak to trenér poskládá, tak hrajeme. Je úplně jedno, kdo je kde s kým, všichni hráči tu jsou po zásluze a mají kvalitu, takže je to úplně jedno. Nekoukáme, kdo s kým kde hraje.

V přípravě se často spousta hráčů zkouší, ale jak se hraje, když vám zkušenější posily odjely na reprezentační kempy a na finálovou fázi přípravy budou chybět?
Jak jsem už říkal, je úplně jedno, v jaké sestavě hrajeme. Všichni jsme tu z nějakého důvodu a musíme předvést výkon. Samozřejmě hráči, co odjeli, kvalitu mají a nejsou v národních týmech náhodou, jsou to kvalitní hráči. Jsme tu ale další, kteří je musíme zastoupit, když chybí. Je to zkouška do sezony, ta je dlouhá, mohou přijít zranění a nemoci a každý musí být připravený tam skočit a nechat tam všechno.

Související články