HC Energie Karlovy Vary

Hrozně krásná emoce, říká Rulík o premiérovém gólu

V osmadvaceti letech se dočkal první extraligové trefy. Řeč je o defenzivním obránci Adamu Rulíkovi, jenž v Mladé Boleslavi slavil střelou od modré čáry. Dočkal se ve svém dvaapadesátém extraligovém startu. Po utkání však zdůraznil, že jeho role není o střílení branek. Velkou radost měl zejména z vítězství svého týmu a zisku dvou bodů.

Adame, vezete dva body z Mladé Boleslavi. Je to vzhledem k průběhu utkání zisk? Nebo to spíše vnímáte jako ztrátu?
Ten zápas se hodně otáčel. Chvilku jsme měli navrch my, potom zase soupeř. My jsme za ty dva body jednoznačně šťastní. Ale vzhledem k tomu, že jsme na začátku třetí třetiny vedli o dva góly, je to trochu hořké.

Ve třetí třetině jste se zatáhli, byl to váš taktický záměr? Nebo vás Boleslav zatlačila svou kvalitní hrou?
Nemyslím si, že by to byla taktika. Říkali jsme si, že to chceme dohrát aktivně, abychom je do toho tlaku nepustili. Ale zkrátka to tak bohužel vyšlo…

Vstřelil jste první extraligový gól. Čekal jste na něj dvaapadesát zápasů. Je to velká úleva?
Já bych neřekl, že je to úleva, protože nejsem typ hráče, který je v týmu od sbírání bodů. Byl to ale samozřejmě hrozně krásný pocit a hrozně krásná emoce. Nádherný okamžik mé kariéry a taková odměna za tu černou práci, kterou se tady doposud snažím odvádět.

Schoval jste si puk na památku?
Přiznám se, že tyhle věci úplně neřeším. Nevím, jestli mi ten puk někdo z kluků třeba sebral a pokud ano, rád si ho někde vystavím na památku.

Dopoledne jste se dozvěděli, že nemůže nastoupit Jiří Černoch. Jak moc s vámi tato informace zamávala a narušila přípravu na samotné utkání?
Samozřejmě to byl pro nás nepříjemný okamžik. Ráno jsme to řešili v kabině. Ale museli jsme to prostě vzít a porvat se s tím. Myslím si, že Víťa Jiskra se zhostil role kapitána na výbornou a jsem rád, že ta jeho kapitánská premiéra dopadla vítězně.

Děkuji za rozhovor.

Související články