HC Energie Karlovy Vary

Ze Vsetína veze Energie bod

Vsetínská hokejová - HC Energie Karlovy Vary 2:2 (2:1, 0:1, 0:0 - 0:0)

V s e t í n - Ani dlouhá výhoda dvou mužů v poli nepřinesla Karlovým Varům dodatečný bod v prodloužení. Přesto může být remíza 2:2 s posledním celkem tabulky přijatelným výsledkem. Vždyť v prvním zápase po reprezentační pauze prohrávali energetici již o dvě branky. Zásluhou Andreje Nedorosta a Ondřeje Němce se jim ale podařilo skóre vyrovnat a vybojovat tak bod. Další důležitý duel čeká Energii v neděli, kdy hostí Třinec.

Tipsport Extraliga, 24. kolo, pá 18.11.2005, Zimní stadion Na Lapači
Vsetín
Karlovy Vary
2:2p
2:1, 0:1, 0:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 13. Stantien (Kučný), 15. Valko (Stantien, Demel) - 17. A. Nedorost (M. Dvořák, Hurtaj), 36. Němec (J. Řezníček). Rozhodčí: Minář - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 3255. Průběh utkání: 2:0, 0:2.
Vsetín: Hovi - Kučný, Luža, Ponomarev, Horák, Augusta, Bolf, - Demel, Stantien, Valko - Janků, Steiner, Jenáček - Rob, R. Hruška, Květoň - Dubec, Bacul, Gorev, od 41. navíc Duba
Karlovy Vary: Mensator - Ptáček, Duben, Macholda (21. Němec), J. Řezníček, J. Polák, Krajíček - Dvořák, Hurtaj, A. Nedorost - Petr Kumstát, Skuhravý, Selingr - Milan Procházka, Pech, Košťál - Tvrdek, Bednařík, Pavelek

Komentář k utkání

Do vsetínské branky se i po pauze postavil Sasu Hovi, jednička Altrichter stále laboroval s třísly. Jenže jak vsetínský Fin, tak karlovarský brankář Mensator neměli v úvodu zápasu mnoho práce. Oťukávána obou týmů se odbývala vesměs ve středním pásmu, odkud se rodily jen náznaky šancí a občasné střely od modré čáry.

Potřebný náboj vnesly do hry až přesilové hry. V karlovarské početní výhodně dominoval Hovi, zato domácím se povedlo hned svou první přesilovou hru využít. Gól padl na tuto herní situaci překvapivě ze vsetínského brejku, který se zrodil poté, co hostující hráči vyrazili hned ve třech na zteč Hoviho branky. Následné přečíslení v podání Kučného se Stantienem bylo provedeno precizně a vsetínský kapitán se trefil přesně k levé tyčce.

Vsetínští se zřejmě rozhodli splatit svým fandům dluh z hokejové krásy, které se letos na Lapači příliš nedostávalo a i jejich druhý gól byl z kategorie výstavních. Ve středním pásmu zavířila první vsetínská formace, Valko mazácky obešel dva hráče Energie a tvrdou ránou přes beka překvapil z velké dálky i Mensatora.

Energie se ale dokázala rychle dobít. Napomohla ji k tomu chyba vsetínských beků, kteří zaváhali v rozehrávce za vlastní brankou a forčeking hostů slavil úspěch. Dvořák s Hurtajem připravili výbornou pozici pro střelce Nedorosta, který lehce přehodil ležícího Hoviho.

Vsetín třetinu zakončil dvěmi velkými šancemi Demela a Horáka, čímž tak předeslal vývoj druhé části. Domácí si v ní dokázali vypracovávat šance, jenže s koncovkou to bylo horší. Menstator vychytal volného Valka, štěstí neměl ani Kučný v přesilové hře. Aktivně hrající Stantienův útok se často dostával do výborných příležitostí, jenže ve druhé třetině zůstalo jen u nich.

Naopak Energie začala postupně stále více důrazněji atakovat domácí branku. Kumstát a Bednařík se po rychlých kombinacích ocitli sami před Hovim, ale stříleli vedle. Ptáček už v přesilové hře mířil přesněji a Hovi s vypětím sil vytěsnil jeho dělovku krajem lapačky mimo. Když poté z obdobné pozice na modré napřáhl v téže početní výhodě Ondřej Němec, lovil už Hovi puk se sítě. Na Vsetíně tak opět zavládl dobře známý remízový stav.

Ten přetrval přes celou třetí část, ve které se oba týmy soustředily především na defenzívu a občasné pokusy útočníků na obou stranách končily vesměs v rozích. 13 vteřin před koncem třetiny mohli domácí přeci jen strhnout utkání na svou stranu, Kučný byl však při pokusu usměrnit Stantienovu příhru za Mensatora dobře pokrytý.

Zajímavé věci se začaly dít až v prodloužení, kdy nejprve Augusta a po něm i Stantien odešli za katr a Varům se tak naskytla takřka dvouminutová přesilovka pěti proti třem. Ovšem jak snadno k ní hosté přišli, stejně ledabyle s ní naložili. Během nekonečných karlovarských výměn na modré čáře mohli diváci pokojně opustit stadion s vědomím, že Vsetín opět uhrál remízový zápas. Což se také s 65. minutou naplnilo.

Ohlasy trenérů

Rostislav Vlach (trenér Vsetína): "Před utkáním bychom bod brali, ale v naší situaci musíme vyhrávat, proto jsme s remízou zklamáni. Během utkání jsme měli více šancí, ovšem opět jsme v koncovce vyhořeli."

Zdeněk Venera (trenér Karlových Varů): "Domácí potvrdili zlepšenou formu. Jsme rádi, že se nám podařilo smazat počáteční manko. Remíza po základní hrací době byla spravedlivá. Mrzí nás špatně zahraná přesilová hra v prodloužení, kdy jsme měli velmi blízko druhému bodu."

Související články