HC Energie Karlovy Vary

Vary nejedou ze Znojma s prázdnou

Znojmo - Energie 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
ZNOJMO - Karlovy Vary jely do Znojma s vědomím, že v minulém utkání nedostaly branku, ale také s tím, že Znojemští v posledním kole gól nedali. Tato fakta zůstala platná i po šedesáti minutách hry. Rozuzlení přišlo čase 64:07, kdy nervozní utkání rozhodl znojemský Pavel Selingr a přerušil tak sérii Lukáše Sáblíka, jenž nepustil puk za svá záda úctyhodných 155 minut.
O2 extraliga, 39. kolo, ne 7.1.2007, Zimní stadion Znojmo
Znojmo
Karlovy Vary
1:0p
0:0, 0:0, 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 65. Selingr (Tvrdík). Rozhodčí: Jebavý - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 2749. Průběh utkání: 1:0.
Znojmo: Trvaj - Kotaška, Jareš, Bičánek, Němeček, Mojžíš, Chvátal - V. Říha, Dopita, M. Růžička - Selingr, Haman, Tvrdík - Beroun, J. Svoboda, Vaškovič - Nedorost, Škoda, Kucharczyk.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Pech, Skladaný - Zucker, Chrenko, Milan Procházka - Tvrdek, Bauer, Zaťovič.

Komentář k utkání

V úvodu zápasu byly aktivnější Karlovy Vary, konkrétně jejich první pětka zatápěla v obraném pásmu domácích. První ohrožení karlovarské branky přinesly střely Říhy, Selingra a Mojžíše. Znojemští od 5. minuty převzali otěže zápasu a největší problémy dělal hostům hlavně Dopitův útok. Po nevyužité přesilovce Orlů se dopředu tlačila opět první formace hostů, ale ani jejich úsilí k úvodní brance nevedlo. V závěru prvního dějství hýřila aktivitou Hamanova řada, ale i jejich snažení vyšlo naprázdno.

Druhá třetina začala v režii domácích, od modré čáry pálili Kotaška a po něm Němeček, Sáblíka však nepřekonali. Energie se prosazovala zejména v přesilových hrách, nejaktivnější bylo duo Skuhravý, Kumstát, ve skórování jim zabránil spolehlivý Trvaj. V polovině druhé části se pokoušel strhnout vedení na domácí stranu Svoboda, ten však také neuspěl. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale ani jeden z týmů neotevřel střeleckou listinu zápasu. V obou třetinách dominovaly obrany.

Na začátku třetí třetiny byli aktivnější hosté, hráli dvakrát přesilovou hru, ale s výhodou si ani v jednom případě dobře neporadili. Po faulu Procházky se z ledu těžce zvedal Mojžíš a do dalšího průběhu zápasu už nezasáhl. Přesilovku rozehrála první řada domácích, ale Sáblíka překonat nedokázala. Závěr utkání mnoho šancí nepřinesl a oba týmy si pohlídaly svůj bod z tohoto zápasu.

Prodloužení odstartovala šance Selingra. Poté se ke střelám dostávali hlavně obránci, z karlovarské strany to byl Duben a za domácí Kotaška. Když už to vypadalo, že utkání budou muset rozuzlit samostatné nájezdy, našel Tvrdík volného Pavla Selingra a ten po návratu do sestavy vystřelil pro Orly druhý bod.

Ohlasy trenérů

Jan Votruba (Znojmo): Utkání jsme rozehráli dobře. V první třetině jsme si vytvořili několik šancí, bohužel jsme v některých ani netrefili bránu. Od druhé třetiny jsme se dostávali pod obrovský tlak, protože Vary velice dobře brání, mají velice dobře propracovanou obranu. Z té vycházely do velmi nebezpečných protiútoků, tam jsme začali faulovat a opět jsme se dostávali pod tlak. Samozřejmě nám docházely i fyzické síly, protože hrajeme s málo hráči. Podařilo se nám to ale uhrát do remízy. Závěr kluci velice dobře sehráli hned po buly a rozhodli.

Zdeněk Venera (Karlovy Vary): V našich zápasech padá pravidelně málo gólů. Většinou, kdo dá gól, vyhraje. Utkání bylo kvalitní. Jsem s naším výkonem spokojen, ale v koncovce jsme byli jaloví. Na obou stranách bylo poměrně dost šancí, ale na obou stranách byli také vynikající gólmani.