HC Energie Karlovy Vary

Junioři s Ústím nezaváhali a jsou opět první!

Junioři: Energie - Ústí n.L. 7:3 (3:1, 2:0, 2:2)
Dorost: Ústí n.L. - Energie 3:4 (2:3, 1:1, 0:0)
Na čtvrté vítězství v řadě se junioři příliš nenadřeli, soupeřem jim bylo Ústí nad Labem, které vyhnutím se sestupu splnilo úkol daný pro letošní sezonu. Domácí sice již po dvaceti vteřinách prohrávali, podařilo se jim však brzy vyrovnat a postupně navyšovali skóre ve svůj prospěch. V závěru, kdy energetici již šetřili některé opory, dokázal soupeř dvěma brankami zmírnit hrozivý výsledek. Po dvou brankách zaznamenali domácí David Zucker a Jakub Mareček. Se stejným soupeřem se radovali i dorostenci, kteří v Ústí zvítězili především díky hattricku Davida Kellnera.
Extraliga juniorů, 37. kolo, čt 25.1.2007, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Ústí n. L.
7:3
3:1, 2:0, 2:2
Branky a nahrávky: 8. Zucker (Baran), 15. Zucker (Baran, Schmidt), 18. Budínský (Kuběna, Zucker), 26. Mašek ( Zmeškal, Bauer), 31. Mareček, 45. Mareček (Zucker, Baran), 45. Schmidt (Zucker, Satora) - 1. Hanzl (Salač), 49. Hříbal (Hanzl), 59. Dolina (Místecký, Bacovský) . Rozhodčí: Rejthar - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 150. Střely na branku: 38:20. Průběh utkání: 0:1, 7:1, 7:3.
Karlovy Vary: Benda (51. Panec) - Mašek, Schmidt, Boguský, Tollinger, Satora, Zmeškal, Přindiš - Šnajdr, Bauer, Zucker, Kuběna, Baran, Smolík, Sláma, Polák, Mareček, Rohan, Budínský, Topinka
Ústí n. L.: Dědek - Macaj, Musílek, Šimon, Moščic, Zukal, Brož - Kočí, Hanzl, Dolina, Šrámek, Pekárek, Hříbal, Bacovský, Salač, Místecký

Komentář k utkání

K sedmatřicátému kolu juniorské extraligy přicestovali do Karlových Varů hokejisté Slovanu Ústí nad Labem, pro které zbylé zápasy základní části proběhnou již spíše v přátelském duchu. Podařilo se jim zažehnat nebezpečí sestupu a na postupové příčky ztrácí příliš mnoho.

A byli to právě hosté, komu se povedl bezprostřední úvod utkání. Salač využil zaváhání první pětky domácích, přihrál Robinu Hanzlovi, jenž zamíchal kotouč a zasunul jej k pravé tyčce. Následovalo několik vyloučení krátce za sebou, nerovnoměrný stav hráčů na ledě ale změnu skóre neznamenal. Ta se udála až v osmé minutě a byla zaslouženým vyústěním stupňující se útočné snahy domácího mužstva. Baran namazal do jízdy Davidu Zuckerovi jehož nepříliš těžkou střelu od pravého mantinelu gólman Dědek pouze ztlumil a kotouč pomalu doputoval až do pozice znamenající vyrovnání. Oba aktéři si dali repete o sedm minut později, Baran vyslal Zuckera do samostatného nájezdu a několika starty v A týmu zocelený junior předvedl opravdu učebnicové zakončení. Do konce třetiny se ke slovu dostala i další elitní formace Energie. Kuběna napříč útočným pásmem našel dobře postaveného Víta Budínského, ten se bez přípravy trefil přesně do horního růžku, a stanovil skóre první části na 3:1.

Úvod druhé třetiny opět patřil modrožlutým, skóre se ale tentokrát neměnilo. Místecký dostal příliš prostoru u levého mantinelu, na branku však najížděl z nevýhodného úhlu a při pokusu trefit se k vzdálenější tyči neuspěl. Úlohu střelců na sebe tedy opět vzali energetici a v přesilové hře propálil Ondřej Mašek od modré vše včetně Dědkových betonů. I v dalších minutách nemohlo být pochyb o tom, kdo je na ledě pánem. Příkladem budiž únik Slámy a Šnajdra na samotného brankáře, či přesilová hra hostí, ve které však kotouč dlel především na karlovarských hokejkách. Na rozdíl čtyř branek zvýšil v polovině utkání Jakub Mareček, když přesně vypálil z mezikruží.

Jako přes kopírák si Jakub Mareček počínal i v úvodu dějství závěrečného. Dalších 40 vteřin stačilo Tomáši Schmidtovi, aby uzavřel gólový účet Energie na čísle sedm. Ke cti ústeckých hokejistů nutno přičíst fakt, že ani za tohoto stavu neházeli flintu do žita a srdnatě bojovali alespoň za korekci skóre. Odměnou jim byl úspěch Luboše Hříbala, jenž skóroval krátce po skončení přesilové hry. Naopak ještě během početní výhody se dvě minuty před koncem trefil Jakub Dolina.

Energetici si tak po jednoznačném průběhu zápasu připsali čtvrté vítězství v řadě a díky vysoké prohře Slavie v Českých Budějovicích opět stojí na první příčce.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Karlových Varů): V utkání bylo určitě vidět, že Ústi už je zachráněné před sestupem, takže s vyhlídkou do budoucna dali do sestavy pár mladých kluků. Bylo znát, že ještě nemají tolik zkušeností, přesto si myslím, že předvedli slušný výkon. My jsme samozřejmě zaspali na začátku, kdy nám dali góla. Trochu déle jsme se rozkoukávali, ale v dalším průběhu už jsme zápas měli pod kontrolou. Brankáře jsme střídali, aby si Marek Benda odpočinul, a také jsme chtěli, aby si zachytal Michal Panec. Je to poctivý kluk, který s námi absolvuje všechny tréninky.

Vladimír Bednář (trenér Ústí nad Labem): Věděli jsme, že síla karlovarského juniorského hokeje je veliká, takže jsme si sem jeli de facto jen zahrát. Mančaft máme tvořený především mladými kluky s výhledem na příští sezonu. Dnes jsme dostali některé dost laciné branky, nebyli jsme moc ve hře, ale alespoň ke konci jsme se trochu chytli a nějakou branku dali. Bohužel máme jen jednu lajnu, co dává branky. Ty další se to zatím ještě učí a já věřím, že se budou stále zlepšovat.