HC Energie Karlovy Vary

Hokejistky ani napodruhé nezaváhaly

Ženy: HC ESA Praha - HC Dračice Karlovy Vary 0:15. Karlovarské Dračice i ve druhém utkání nezaváhaly a po jednoznačném průběhu porazily v Černošicích i nováčka z ESY. Čtyři branky v utkání vstřelila Pöpperlová, k prvnímu utkání v životě nastoupila i brankářka Seemanová a hned vychytala čisté konto.
Liga žen - skupina B, 2. kolo, so 15.9.2007
ESA Praha
Karlovy Vary
0:15
0:4, 0:5, 0:6
Vyloučení: 1:3 Využití: 0:1 Zásahy brankářek : Pecháčková 62 - Seemannová 4 Branky /asistence : Pöppelová 4/0, Kotrbáčková Ivana 2/1, Hajdová 1/3, Vylíčilová 1/3, Kotrbáč-ková Soňa 1/3, Vaňousová 1/2 , Fričová Věra 1/2, Wadowská 2/0, Ovsjannikovová 1/0, Tumpachová 1/0
Karlovy Vary: Seemannová - Kotrbáčková Ivana, Kotrbáčková Soňa – Wadowská, Trsková – Ovsjanikovová - Fričová Věra, Pöpperlová, Frková - Vaňousová, Hajdová, Brichová – Marková, Vylíčilová, Vrchotová

Komentář k utkání

Ve 2. kole zajížděly Karlovarské Dračice do Černošic, aby sehrály utkání s HC ESA Praha, oslabené o své opory brankářkou Lukešovou, kapitánkou Bauerovou a Hornovou. Ke svému prvnímu startu v lize žen nastoupily Tereza Tumpachová, Lenka Marková, Žaneta Vrchotová a Michaela Frková a v brance Karolína Seemannová. Svou první vychytanou nulu jí pomohly udržet dobrou obrannou hrou všechna děvčata i za cenu nedovolených zákroků při ojedinělých únicích soupeřek. Své první vstřelené branky se dočkaly Dana Ovsjannikovová a Tereza Tumpachová.

Oslabené domácí hráčky zařadily do sestavy rovněž mnoho začátečnic. Od prvního vhození puku na led nebylo pochyb o vítězi utkání. Bylo jen otázkou času, jak velký bude brankový rozdíl. Dračice využily možnost vyzkoušet různé herní situace a ve většině času hrály „na půl plynu“, ale se snahou vystřelit z každé situace. Střely většinou končily na tělech domácích hráček nebo u brankářky Pecháčkové.

Čtyři branky vstřelila Pöpperlová a to v 5 min. (Vaňousová), 7 min. ( Vylíčilová), 44 min (Fričová Věra) a 55. min. (Vaňousová). Po dvou brankách přidaly Kotrbáčková Ivana v 25 min. (Hajdová) a 34 min. a Wadowská ve 35 min (Vylíčilová) a 54 min. (Kotrbáčková Soňa). Po jedné brance Ovsjannikovová ve 47 min. (Fričová Věra), Kotrbáčková Soňa ve 41 min. (Kotrbáč-ková Ivana), Vaňousová v 15 min. (Hajdová), Fričová Věra v 60 min. ((Kotrbáčková Soňa), Hajdová ve 36 min. ((Kotrbáčková Soňa), Tumpachová v 17 min. (Vylíčilová) Vylíčilová ve 29 min. (Hajdová).

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů K.Varů : Oslabený soupeř nám dovolil utkání sehrát v poklidu. Děvčata využila možnost vyzkoušet různé herní kombinace. Brankářce pomohly zodpovědným přístupem při hře zpět k docílení první nuly.