HC Energie Karlovy Vary

Pražankám nastřílely Dračice osm branek

Ženy: ESA Praha - Karlovy Vary 1:8 (1:4, 0:1, 0:3)
V souboji s týmem ESA Praha neponechaly karlovarské hokejistky nic náhodě a nepřipustily podobný vývoj jako v posledním vzájemném utkání. To po vypjaté bitvě ztratily v samostatných nájezdech. Tentokrát Dračice rozhodly už v první třetině, kterou vyhrály 4:1. V dalším vývoji již šlo pouze o to, jak velký příděl domácí dostanou. Čtyřmi kanadskými body se v dresu Karlových Varů blýskla Jitka Bauerová.
Liga žen - skupina B, 8. kolo, so 27.10.2007
ESA Praha
Karlovy Vary
1:8
1:4, 0:1, 0:3
Branky Karlových Varů: Bauerová 2, Vylíčilová 2, Pöpperlová 2, I.Kotrbáčková, Hornová. Asistence: Bauerová 2, Vylíčilová, I.Kotrbáčková, V.Fričová 4, Hajdová, Brichová. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Zásahy brankářek: 51:11. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:8.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Wadowská, Hornová – V.Fričová, Bauerová, Vylíčilová - Hajdová, Pöpperlová, Brichová – Trampotová, Trsková, Vaňousová - Tumpachová, Frková

Komentář k utkání

Osmé kolo odehrály Dračice s ESA Praha na ledě v Černošicích. Tentokrát se nenechaly zaskočit a po celé utkání kontrolovaly jeho průběh. První branku zařídila už 42 sekund po začátku Bauerová za asistence Vylíčilové. Na konci čtvrté minuty objela Ivana Kotrbáčková branku a dopravila puk za záda brankářky. Rozhodující tříbrankový náskok pak zařídila Pöpperlová po pěkné kombinaci s Brichovou a Hajdovou. V 9. minutě domácí snížily na 1:3, ale za necelou minutu Bauerová po přihrávce Fričové trefila tyčku, od níž se puk odrazil za záda brankářky.

Jedinou změnu skóre v prostřední části obstarala Vylíčilová po pěkné akci na jeden dotyk s Fričovou a Bauerovou. Dobrý výkon Dračic pokračoval i v závěrečné třetině. Ivana Kotrbáčková našla v rohu volnou Fričovou a její přesnou přihrávku před branku proměnila Pöpperlová v šestý gól. O minutu později Hornová vyvezla puk až do rohu útočného pásma a nahození před branku si domácí hráčka nešťastně srazila do sítě. Poslední branka padla opět po pěkné akci Fričové, Bauerové a Vylíčilové. Poslední jmenovaná zvýšila na konečných 1:8. Vyššímu brankovému rozdílu zabránila dobře chytající brankářka domácích svými 51 úspěšnými zákroky.

Ohlasy trenérů

Hodnocení trenérů Karlových Varů: V páté minutě jsme vedli 3:0 a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Naše hráčky byly ve všech směrech lepší, dobře kombinovaly ve středním a útočném pásmu. Až na pár chyb v obranném pásmu soupeře k ničemu nepustily a zaslouženě vyhrály.