HC Energie Karlovy Vary

Junioři: Souboj o třetí místo vyhráli energetici

Junioři: HC Energie - HC Sparta 4:1
Tento zápas znamenal souboj o třetí místo. Sparta byla sice velmi silný soupeř, ale nakonec podlehla o tři branky. Minutu před koncem přišel Petr Hruška o čisté konto, ale radost z vyhraného zápasu měl určitě velikou. Největší zásluhu na výhře měl obránce Tomáš Schmidt, který přispěl dvěma brankami.
Extraliga juniorů, 46. kolo, so 23.2.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Sparta
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 9. Mareček (Topinka, Zmeškal), 26. Topinka (Sláma), 48. Schmidt (Dej, Šnajdr), 53. Schmidt (Záhora, Hruška) - 59. Hanzl (Rybecký, Pacovský). Vyloučení: 14:12. Využití: 2:0.
Karlovy Vary: Hruška (Panec) - Schmidt, Přindiš, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan, Šnajdr, Topinka, Hudák, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Rohan.
Sparta: Novotný (Kalčík) - Vošmik, Kořínek, Švácha, Topič, Hanzl, Sem, Čížek, Husák, Rybecký, Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Hájek, Sladký, Forman, Mrňa, Škaloud.

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba týmy s velkou chutí urvat tři body a do osobních soubojů šly naplno. Na vstřelení branky však chyběla jakákoliv vyložená šance. Tu největší promarnil v páté minutě Jan Topinka, když vystihl přihrávku a na hostující branku se řítil úplně sám, ale brankář Novotný reagoval naprosto přesně a jeho střelu hladce zneškodnil. V deváté minutě byl vyloučen sparťanský Tomáš Hájek a energetici toho dokázali využít. Již po patnácti vteřinách přesilové hry otevřel skóre Jakub Mareček. Karlovarští se po tomto gólu viditelně zvedli a většinu utkání měli kotouč na svých holích. Kdyby však nepřicházeli o puk, chybou nepřesných přihrávek, skóre po první třetině mohlo být vyšší.

Druhou třetinu nastoupila Sparta s úmyslem stav vyrovnat a v pětadvacáté minutě se jí to málem i podařilo. Pavel Mrňa vybojoval puk a dostal se do brejku, jenže při zakončení trefil jen brankovou konstrukci. Karlovarští však chtěli ukázat, že je jen tak něco nerozhodí a o necelou minutu později se radovali ze svého druhého gólu. Jan Topinka byl hrdinou okamžiku. Odražený puk se mu vrátil na hokejku a druhá střela si už našla cestu do brány. Necelých pět minut před koncem druhého dějství poslal sudí domácí do tří, ale i v této situaci si dokázali poradit a dokonce málem vstřelili branku. Sparťani si nepohlídali Tomáše Rohana, a ten se řítil sám na brankáře. Byl však zastaven faulem, a tak si hosté zahráli jen přesilovku čtyři na tři. I přes velkou snahu se ani jednomu týmu nepodařilo skórova a do šaten odcházeli energetici s dvoubrankovým náskokem.

Karlovarští šli do poslední třetiny s tím, že udrží svůj náskok. To se jim nejen povedlo, ale už ve čtyřicáté osmé minutě zvedl stav Tomáš Schmidt, který tečoval střelu Rostislava Deje. Když je pak v padesáté druhé minutě vyloučen Tomáš Hájek, znovu Tomáš Schmidt skóruje. Již je zřejmé, že Sparta stav neotočí, a tak energetici trošku povolují v obraně. Přesně toho využil Jan Hanzl, který svou střelou minutu před koncem připravil Petra Hrušku o čisté konto. Snaha Sparty vstřelit ještě alespoň jednu branku byla vysoká, ale čas krátký. Do konce utkání se už nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér K. Varů): S výsledkem jsem spokojený, skončili jsme třetí v té základní části, a tím jsme si splnili to, co jsme chtěli.

David Volek (trenér Sparty): Hrál se zápas o třetí místo, a ten jsme bohužel prohráli. Ale s výkonem jsem spokojený, my jsme hráli hokej a oni dávali góly.