HC Energie Karlovy Vary

Junioři převálcovali Spartu poměrem 6:0

Junioři: 1: SF HC Energie - HC Sparta 6:0
Mladí energetici jasně převálcovali silnou Spartu a udělali první krůček za postupem do finále extraligy. Celkem šest branek dokázali svěřenci Mikuláše Antonika vstřelit soupeři, který byl nebezpečný jen z počátku utkání. První třetina skončila ve prospěch domácích o jednu branku, druhá o dvě a ta třetí dokonce o tři branky lépe. Uvidíme, jak se popere Energie ve středu v hlavním městě o další vítězství a historický postup do finále.
Extraliga juniorů, SF1, po 10.3.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Sparta
6:0
1:0, 2:0, 3:0
Branky a nahrávky: 2. Sláma (Topinka), 26. Boguský (Sláma), 35. Budínský (Dej), 45. Rohan T (ROhan M.), 46. Mistoler (Dej), 59. Majer. Vyloučení: 12:8. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 405. Průběh utkání: 6:0.
Karlovy Vary: Hruška - Schimdt, Přindiš, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan M., Šnajder, Topinka, Hudák, Záhora, Kellner, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Majer, Budínský, Kuběna, Rohan T.
Sparta: Novotný (46. Kalčík) - Vošmik, Kořínek, Švácha, Topiš, Hanzl, Sem, Čížek, Husák, Rybecký, Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Mrna, Škaloud

Komentář k utkání

Poté, co se hráči pozdravili na modré čáře, vypuknul pořádný hokejový boj. Na první branku se na karlovarském zimním stadionu nečekalo dlouho. Již v čase 1:03 dostal přihrávku přímo na hokejku Tomáš Sláma, který prostřelil bezmocného Novotného v brance Sparty. Pražany to do kolen neposlalo a na Energii poté vytvořili tlak, ze kterého si vynutili vyloučení karlovarského hráče. Přesilovou hru zahráli hráči z hlavího města výborně a už, už zvedali ruce nad hlavu, když se efektně a efektivně blýsknul zákrokem lapačkou domácí Hruška. Sparťané byli aktivnějším mužstvem, ale z toho vyprodukovali pouze několik střel a žádnou branku. Sparťaně, stejně jako energetici, si vynutili aktivní hrou další přesilové hry, během nichž dobře kombinovali, ale tvrdé střely končily pouze u Hrušky.

Sparta vlétla do druhé třetiny se snahou o vyrovnání, ale paradoxně právě její brankář musel lovit puk ze své branky. V oslabení totiž ujel Sláma, posunul puk do leva na najíždějícího Boguského který střelou k pravé tyči rozvlnil síť za Novotného zády. Po druhé vstřelené brance si energetici vytvořili tlak a byli lepším mužstvem na ledě. Pak ale přišla část ve druhé třetině, kdy se hrálo převážně ve středním pásmu a ani jedno z mužstev si nevytvořilo velké šance ke skórování. V čase 34:03 však Energie využila přesilovou hru a odskočila na rozdíl tří branek. Dej si totiž nejdříve krásně obhodil obránce, následně přihrál Budínskému, pro kterého nebylo těžké dopravit puk do branky soupeře. Další branka ve druhém dějství hry nepadla i díky dobře organizované obraně domácích a také díky štěstině, která stála u Petra Hrušky, brankáře Energie. Poskakující puk totiž orazítkoval tyčku jeho branky.

Karlovarští se na začátku třetí třetiny nechali hned vyloučit, ale byli to právě oni, kteří měli šanci. V oslabení totiž ujel Záhora, který však mířil mimo Novotného branku. To, že se trestají vyloučení sparťanských hráčů potvrdili bratři Rohanové. Mladší Martin se dostla sám před brankáře Sparty, zakvedlal pukem a elegantně ho přihrál na bratra Tomáše Rohana, který pohodlně zvýšil náskok Energie již na čtyřbrankový. Odehrála se necelá minutka od posledně vstřelené branky a Karlovarští opět zvedali ruce nad hlavu. Nejdříve vystřelil domácí Dej, po něm ještě Přindiš a puk se objevil v mezikruží, kam dojížděl rychlý Tomáš Mistoler, který doslova procedil hostujícího Novotného, který přenechal místo v brance náhradníkovi Kalčíkovi. Další vývoj třetí třetiny byl ve znamení častého vylučování jak na jedné, tak i na druhé straně. V oslabení sice dokázal ujet ještě energetik Hudák, ale jím vyslaný puk skončil pouze v lapačce Kalčíka. Domácí se soustředili spíše na udržení čistého konta svého brankáře. I když energetici ke konci bránili, vstíili ještě jednu branku, o kterou se postaral Miroslav Majer. Ten na modré ujel hostující obraně a nadvakrát překonal pražského brankáře. Energie tak v prvním zápase semifinále zaslouženě a jasně vyhrála nad Spartou, která dnes nepředvedla nic extra ze svého hokejového umu.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antoník: Vyhráli jsme a to je pro nás podstatné. Soupeř začal výborně. Byli jsme trochu ospalí. Pak jsme to srovnali a byli jsme lepší. Jsem rád, že jsmev vyhráli. V play off je jedno jestli to je 6:0 nebo 1:0. Tady je podstatné to, že v sérii vedeme 1:0 a uvidíme jaké to bude dál.