HC Energie Karlovy Vary
Přípravné zápasy, 1. kolo, pá 6.9.2002, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Liberec
3:0
9,32 Svoboda ( Balasz,Kverka), 42,07 Šinágl (Kraus,Hašek), 59,52 Opatovský ( Šinágl) Rozhodčí: Rejthar - Fiala,Havelec. Vyloučení: 7:3. Diváci: 500 Třetiny: 1:0, 0:0, 2:0.
Karlovy Vary: Franěk,Kučera-Topoli,Mádl-Hlavačka,Krajíček-Bauer,Rodin-Švarba - Svoboda,Kverka,Balasz-Opatovský,Bacul,Košťál-Skuhravý,Pavliš,Němčický-Hašek,Pech,Kraus,Šinágl
Liberec: Falta, Šmíd - Krstev,Pospíšil - Kudrna,Čakajík - Horáček, Kočí - Moravec,Beránek- Rozsíval,Musil,Jankových-Kábrt,Straka,Kropáč- Procházka S., Moskal,Novák - Kudrna,Plodek,Hájek

Komentář k utkání

První třetina proběhla ve svižném tempu za vcelku znatelné převahy domácího týmu,který lépe kombinoval a rychleji bruslil. Vstřelený gól byl tak logickým vyústěním lepší hry karlovarských hráčů. V 10min. při vyloučení hostujícího Pospíšila založila první útočná formace domácích rychlou a přímočarou akci ,kdy si mezi sebou rychle vyměnili puk Balász ,Kverka a Svoboda. Posledně jmenovaný zavěsil puk pod horní tyčku a ležící Falta ho zkontroloval až v síti. Po vstřelené brance tempo hry poněkud pokleslo a až do konce třetiny se již útočníci obou týmů do vážnějších šancí nedostali.

Druhá část utkání přinesla poněkud rozdílný obraz hry. Liberec začal třetinu ve vyšším tempu a domácí asi 5 minut působili ,jako by nechali brusle v šatně . K převaze Tygrům dopomohla i dvě zbytečná vyloučení Mádla a Svobody ,při kterých se dostala Energie pod tlak . Naštěstí se díky skvělému Fraňkovi Liberec gólu nedočkal. Ve 34.minutě došlo k technické závadě na plexiskle za brankou domácích a hra byla více než na pět minut přerušena. Domácí se oklepali z tlaku a sami si první řadou vytvořili v závěru třetiny vynikající šanci ke skórování . Jejich šachy v útočném pásmu po sérii rychlých přihrávek mohl zakončit Kverka ,ale místo střely do odkryté branky chtěl akci vyšperkovat přihrávkou na Balásze ,ale obětaví obránci Liberce mu v tom zabránili.

Poslední část hry se dostala do tempa díky nasazení čtvrté útočné řady domácích . Hned její první pobyt na ledě ve 43 minutě skončil gólem. Šinágl , po přihrávkách Krause a Haška , pronikl důrazně do třetiny a jeho nepovedeně povedený pokus o blafák natolik zmátl brankáře Faltu ,že po dorážce mu proklouzl puk pod levým betonem - 2 : 0. Liberečtí ve snaze odpovědět na gól otevřeli hru a dali domácím útočníkům více prostoru, ti tak mohli najíždět v rychlých kontrech do otevřené obrany. Šance se střídaly na obou stranách a přibylo i vyloučených. Změnu skóre však přinesla až závěrečná minuta ,ve které hosté odvolali brankáře ve snaze vstřelit alespoň čestný úspěch. Po nezištné přihrávce Šinágla pečetil účet zápasu Opatovský.