HC Energie Karlovy Vary

Po polovině základní části zůstávají hokejistky bez porážky

Ženy: HC Neratovice - HC Energie 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Posledním týmem, na který letos karlovarské hokejistky ve skupině B ligy žen ještě nenarazily, byly před tímto víkendem Neratovice. Po bezbrankové úvodní třetině se energetičky díky trefám Bauerové a Hajdové dvakrát dostaly do dvougólového vedení, v závěru utkání se přesto musely strachovat o výsledek. Pečlivá defenziva podpořená výbornými zákroky Lukešové však nakonec Dračicím přinesla již čtvrté vítězství v sezoně.
Liga žen - skupina B, 4. kolo, so 11.10.2008
Neratovice
Karlovy Vary
2:3
0:0, 1:3, 1:0
Branky: Černá 2 - Bauerová 2, Hajdová. Asistence: Černochová, Hrudková, Teršová - I.Kotrbáčková, Tumpachová, Schildhabelová. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Zásahy brankářek: Pecháčková - Lukešová 33:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Wadowská, Schildhabelová - Tumpachová, Bauerová, Růžičková – Mokrošová, Hajdová, Mašková - Brichová, Tumpachová

Komentář k utkání

Svou premiéru v dresu Energie si v utkání s Neratovicemi odbyly Martina Mašková z Teplic, Dominika Mokrošová z Klášterce nad Ohří a Karolína Růžičková. Velmi dramatický zápas dotáhly Dračice do vítěz-ného konce.

První třetinu odehrály Dračice v mírné převaze, ale branka nepadla. Za domácí brankářkou ve 4. minutě zazvonila tyč po střele Bauerové, naopak v 8 minutě se proti úniku Černé blýskla brankářka Lukešová.

Do druhé třetiny vlétly lépe Dračice a na konci 22. minuty Sabina Hajdová využila svou rychlost a rozvlnila síť Neratovic. O 4 minuty později navýšila Jitka Bauerová po přihrávce Ivany Kotrbáčko-vé na 0:2. Domácí družstvo se začalo spoléhat na rychlé přihrávky na útočnou modrou a několikrát ohro-zilo branku Dračic. V 26. minutě ještě Neratovice nastřelily tyč, ale o tři minuty později se Černá už nemýlila a snížila na 1:2. Svou druhou brankou v utkání vrátila svému týmu dvougólové vedení Bauerová ve spolupráci s Tumpachovou. Do konce třetiny předváděly obě brankářky pěkné zá-sahy a nedovolily změnu stavu.

Neratovice do třetího dějství nastoupily se snahou utkání vyrovnat. Když Černá hned po 48 sekundách snížila na 2:3 a tlak domácích dále sílil, zdálo se, že splnění jejich záměru je jen otázkou času. Energetičky ale vycházely ze zabezpečené obrany podpořené dobrými zásahy brankářky, obětavým vý-konem ubránily i závěrečnou power play a zaslouženě si odvezly 3 body.