HC Energie Karlovy Vary

Do druhé poloviny nadstavby vstoupily Dračice vítězně

Ženy: HC Neratovice – HC Energie 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
Ze čtyřech letošních utkáních s Neratovicemi neztratily karlovarské hokejistky ani bod. Přesvědčivé vítězství si připsaly i o tomto víkendu, a úspěšně tak načaly druhou část bojů o postup. Dvě branky v utkání zaznamenala Jana Pöpperlová.
Liga žen - skupina B, n8, so 7.2.2009
Neratovice
Karlovy Vary
2:6
0:2, 1:3, 1:1
Branky Energie: Bauerová, Lédlová, Pöpperlová 2, Vylíčilová, Fričová. Asistence: Bauerová, Brotánková, Hajdová, Hornová 2, Lédlová, Wadowská. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Zásahy brankářek: Pecháčková - Lukešová 64:22. Průběh utkání: 0:5, 2:5, 2:6.
Karlovy Vary: Lukešová - Hornová, J.Fričová, Wadowská, Tumpachová - Hajdová, Bauerová, Mašková – Brotánková, Lédlová, Frková - Brichová, Pöpperlová, Vylíčilová

Komentář k utkání

Druhou polovinu nadstavbové části zahájily Dračice na ledě v Neratovicích. Po velmi dobrém výkonu nedovolily žádné drama a od začátku držely opratě pevně ve svých rukou. Předváděly hezký kombinační hokej. Dokladem byla již první branka, kterou po přihrávce Hajdové docílila Bauerová střelou pod víko. Rovněž druhá branka padla v 15. minutě, kdy se po pěkné přihrávce Hornové od zadního mantinelu Pöpperlová z mezikruží nemýlila.

Ve druhé třetině ve 24. minutě zvýšila Vylíčilová na 0:3 a Další branku přidala Pöpperlová opět střelou z mezikruží po kombinaci s Hajdovou a Lédlovou. Na 0:5 upravila v přesilové hře po kombinaci s Brotánkovou a Hajdovou Lédlová, která po objetí branky prostrčila puk pod brankářkou. Pak se dočkaly i domácí hráčky, když Čížková nejprve dotlačila, po velkém ostřelování brankářky Lukešové, puk až za brankovou čáru a následně využila jeden z brejků. Poslední slovo měla ale karlovarská Fričová, která v oslabení dojela vyhození Hornové a po objetí branky prostřelila brankářku. Dračice si po zásluze odvážely 3 body.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment (HC Energie Karlovy Vary): Dnešní utkání se nám velice povedlo. Hráčky dobře kombinovaly a i divákům se zápas musel líbit.