HC Energie Karlovy Vary

Do nadstavby vkročily energetičky pravou nohou

Ženy: HC Energie - HC Neratovice 6:3 (0:2, 2:1, 4:0)
Po úspěšné základní části čeká karlovarské hokejistky čtrnáct utkání nadstavby, ve které se kromě již jim známých soupeřek střetnou také s Plzní, Pardubicemi a Berounem. Tři nejlépe umístěné celky se na konci března 2009 budou moci radovat z postupu nebo udržení ve skupině A. Na úvod narazily energetičky na hokejistky Neratovic a podobně jako v základní části i tentokrát dokázaly zvítězit. Pět kanadských bodů si po návratu z hostování v Litvínově připsala Jana Fričová.
Liga žen - skupina B, n1, so 6.12.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Neratovice
6:3
0:2, 2:1, 4:0
Branky: Bauerová, Fričová, Hornová, Pöpperlová 2, Wadowská - Čížková, Hrudková, Loukotková. Asistence: Fričová 4, Mašková, Pöpperlová, Vylíčilová. Vyloučení: 5:6. Bz využití. Zásahy brankářek: Lukešová - Pecháčková 20:59. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 6:3.
Karlovy Vary: Lukešová - I.Kotrbáčková, S.Kotrbáčková, Schildhabelová, Hornová - Pecinová, Bauerová, Mašková - Hajdová, Pöpperlová, Fričová - Vylíčilová, Wadowská, Tumpachová

Komentář k utkání

Po čtrnácti dnech se Dračice opět střetly se soupeřkami z Neratovic. Od začátku bylo zřejmé, že do Karlových Varů nepřijely prohrát. Již v 2. minutě zazvonila za domácí brankářkou Lukešovou tyč. Dračice sice tlačily, ale branky dávaly jejich soupeřky. V 5. minutě trestala Čížková chybu domácích a v 16. minutě Hrudková po závaru před brankou zvýšila na 0:2. Do konce třetiny již Dračice nevymyslely nic. Navíc pro zranění odstoupily ze hry Tumpachová a Hajdová.

Do druhé třetiny nastoupily energetičky se změnami v sestavě a když Pöpperlová ve 22. minutě snížila na 1:2, zdálo se, že se karta obrací. Domácí hokejistky tlačily, ale jejich střely končily na tělech bránicích hráček, nebo ve výstroji brankářky Pecháčkové. Naštěstí domácí nezlomila třetí branka hostující Loukotové ve 32. minutě a během necelé půl minuty odpověděla Fričová po pěkné kombinaci s Pöpperlovou.

Vstup do třetí třetiny vyšel Dračicím na výbornou. Uklidnění do jejich řad přinesla ve 42. minutě vyrovnávací branka Wadowské, jejíž nahození od modré skončilo za zády brankářky. Obdobná situace se opakovala po minutě. Nahození Hornové po teči bránicí hráčky opět propadlo za záda Pecháčkové. Po necelých dvou minutách Bauerová zvýšila již na 5:3. Dračice pak kontrolovaly hru a předváděly i pěkné kombinace. V 53. minutě Vyskočilová překonala brankářku, ale puk se odrazil pouze od tyče. Konečný výsledek stanovila v 54. minutě po pěkné kombinaci Pöpperlová. Utkání se vydařilo Janě Fričové, která se vrátila z hostování z Litvínova. Připsala si do statistik 5 bodů za 1 branku a 4 asistence.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kliment (Karlovy Vary): Po neúspěšné první třetině, ve které soupeř tvrdě trestal naše chyby v obranné fázi, jsem nabádal hráčky k trpělivosti a střelbě těsně nad ledem. To se ukázalo jako klíčové po zbytek utkání i obratu ve třetí třetině. A za to musím hráčky pochválit.

Fotogalerie