HC Energie Karlovy Vary

Hřebejkovy branky přinesly pouze bod

HC Energie - HC Vítkovice Steel 4:5pp (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Poslední domácí utkání v základní části nevyšlo energetikům podle představ. Ve druhé třetině sice dokázali otočit náskok favorizovaných Vítkovic, sami ale pak v závěru ztratili nadějné vedení, na kterém se dvěma zásahy podílel i Štěpán Hřebejk (na snímku). V přesilové hře v prodloužení pak Ostravané potvrdili, že v letošních vzájemných zápasech vítězí vždy hosté.
O2 extraliga, 51. kolo, st 3.3.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Vítkovice
4:5p
1:1, 2:1, 1:2 - 0:1
Branky a nahrávky: 18. Hřebejk (Loginov, Skuhravý), 21. Kumstát (Skuhravý, Parýzek), 32. Hřebejk (Němec, Kumstát), 45. Pech (Nosek, Zucker) - 8. Krenželok (Štefanka, Barinka), 35. Kvapil (Kuboš, Strapáč), 49. Ujčík (Svačina, Jurečka), 54. R. Hruška (Ujčík), 63. Štefanka (Barinka, Burger). Rozhodčí: Hribik, Fraňo – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:3. Diváci: 2662. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4 - 4:5.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Čutta, Prošek, Nosek, Loginov, Dobroň - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Cyganov, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Dej, Balász - Zucker, Pech, Kuběna
Vítkovice: Šindelář - Voráček, Barinka, Jurečka, Rehák, Trnka, Němeček, Kuboš - Burger, Klimek, Krenželok - Kvapil, Štefanka, Treille - Ujčík, Vrána, Svačina - Hruška, Strapáč, Szturc

Komentář k utkání

Dnes změřily své síly týmy z opačného pořadí v tabulce. Vítkovice, kterým patří čtvrtá pozice v tabulce zavítaly do Karlových Varů, kde se letos play off hrát nebude. Ostravští své síly ukázali hned v první minutě, kdy střílel od modré Rehák, ale pozorný Mensator dal svou lapačku na správné místo. V další skvělé šanci se o čtyři minuty později ocitl Ujčík, který před bránou tečoval kotouč, ale pouze do ramene karlovarského brankáře.

Na rozdíl od domácích, dokázali vítkovičtí hráči využít svou první přesilovou hru na maximum. Lukáš Krenželok obdržel přihrávku do mezikruží, skvěle obehrál karlovarské obránce, najel si k pravé tyči a bekhendovou střelou vykryl roh v Mensatorově bráně. Karlovarští mohli rychle odpovědět, ale Kuběna před bránou tečoval kotouč pouze do betonů Šindeláře.

V šestnácté minutě se ve skvělé příležitosti ocitl Pech, který tečoval odražený kotouč, ale volné místo nad betony Šindeláře nedokázal trefit. O chvíli později nabídl domácím rozhodčí přesilovou hru proti třem trvající skoro minutu a tři čtvrtě. Po střele Loginova od modré se kotouč od vítkovického brankáře odrazil přímo na hůl Štěpána Hřebejka, který přesnou tečí vyrovnal.

K otočení skóre stačilo karlovarským pouhých jedenáct sekund v druhé třetině. Petr Kumstát si obehrál obránce Vítkovic a s kotoučem se řítil sám na brankáře. Při zakončení zvedl svou střelu do horního rohu brány.

V polovině utkání mohl vyrovnat Strapáč, který byl rychlejší než Němec a mohl se tudíž dostat do nájezdu, ale rozhodl se vystřelit již metr za modrou čárou, což Mensator dobře vykryl. Při další přesilové hře to však byly znovu Karlovy Vary, kdo měnil skóre na číselné tabuli. Po střele Ondřeje Němce od modré se pouze zavlnila síť v Šindelářově bráně.

Hosté však zápas nehodlali jen tak prohrát. V 35. minutě od modré střílel Marek Kvapil, karlovarský brankář přes klubko těl před bránou nic neviděl, a tak na střelu nemohl zareagovat. Touto střelou Vítkovice snížily na kontaktní gól.

Deset minut trvalo energetikům, než dokázali na inkasovanou branku odpovědět. Nosek vystřelil od mantinelu, kotouč se odrazil od Šindeláře před Lukáše Pecha, který u tyče dorážek přímo do brány a zvedl vedení Energie zpět o dvě branky. Jenže po čtyřech minutách Vítkovice opět bodovaly. Viktor Ujčík předjel bránícího Noska a z nájezdu skóroval.

Šest minut před koncem se do útoku řítil Ujčík a domácí ho bránili tak zarytě, že zapomněli na úplně volného Radima Hrušku, který tvrdě ztrestal zaváhání karlovarské obrany. Energie se v následné přesilovce snažila vrátit svému týmu vedení, ale marně. Zápas tedy dospěl do prodloužení, které v šedesáté třetí minutě na konci trestu Skuhravého ukončil Juraj Štefanka.

Fotogalerie

Související články