HC Energie Karlovy Vary

Bez bodů zůstal dorost i junioři

St. dorost: HC Energie - BK Mladá Boleslav 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Junioři: Orli Znojmo - HC Energie 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Po včerejším neúspěchu A týmu se nedařilo ani dvěma nejstarším mládežnickým kategoriím. Starší dorostenci přitom v domácím prostředí vedli brankou Ondřeje Kubáče (na snímku), hosté z města automobilů však v prostřední části předvedli dokonalý obrat a tři body si již pohlídali. Stylem start - cíl pak nad Energií zvítězili junioři Znojma, kteří si rozhodující náskok vypracovali přesně v polovině duelu. Jedinou trefu hostů obstaral Martin Frk.
Extraliga staršího dorostu, 11. kolo, pá 29.1.2010, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
1:4
1:0, 0:3, 0:1
Branky a nahrávky: 15. Kubáč (Hluchý, Novák) - 24. Škop (Mozík), 24. Frolík (Hyka), 34. Frolík (Brandejský), 59. Hyka (Vrba). Rozhodčí: J.Valenta - O.Martinec, R.Sentenský. Vyloučení: 6:7 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 45 . Průběh utkání: 1:0, 1:4 .
Karlovy Vary: Honzík (Rauscher) - Hluchý "C", Vilhelm, Urbančok, Novák O., Matyáš, Gombár, Troška - Táborský, Csamango, Winkler, Švec, Kubáč, Svoboda, Tomeček, Formánek, Bečka, Beran.
Ml.Boleslav: Sejpal (Novák J.) - Budín, Příhoda, Chalupa, Kurka, Holada, Vrba, Mozík "C", Bičiště, Škorik, Marek, Podsedníček, Brandejský, Škop, Hrouda, Babický, Frolík, Štěpánek, Šimek, Hyka.

Komentář k utkání

Utkání zprvu nabízelo spíše obrannou hru z obou stran. Oba celky důsledně dbaly na defenzivní činnost a na útočné akce se dostávalo spíše sporadicky. Tato strategie překvapivě vydržela oběma celkům i v následném sledu dvou přesilových her pro domácí. Hosté v nich bezchybně bránili a domácím dělal problém i přechod přes střední pásmo. První vážnější akci si vytvořil celek domácí Energie. David Troška se ujal puku na modré a dělovkou prověřil Sejpala, ten puk vyrazil před sebe a i napodruhé Trošku vychytal skvělým zákrokem. Aktivita se domácím nakonec vyplatila. V 15. minutě využil přesilovou hru Ondřej Kubáč, když po rychlém zpracování překonal Sejpala mezi betony.

Druhá třetina již od svého počátku diktovala zcela jiné tempo než třetina první. Hosté se hned zkraje dostali do početní výhody a na rozdíl od domácích jim k využití stačila hned ta první. Ve 24. minutě se po střele Mozíka k puku dostal Luděk Škop a bez problémů zasunul puk do odkryté klece. Šok pro domácí nastal hned o dvacet dva vteřin později, kdy se do úniku dostali opět hosté a Jakub Frolík chladnokrevně z první propálil domácího Honzíka a poslal hosty do vedení. Hostům to však stále nebylo dost, a když přečkali tlak domácích po dvou brankách, udeřili znovu a opět z toho byla branka. Jakub Frolík poslal puk na Honzíka, který jej zpomalil, ale i tak se doklouzal za brankovou čáru.

Třetí třetina již ve svém počátku napověděla, jakým směrem a hlavně jakým stylem se bude odehrávat. Hrálo se spíše ve středním pásmu. Hosté srdnatě bránili a odráželi jakékoli útočné nájezdy na svoji klec. Domácí energetici to však někdy přehnali a v prvních deseti minutách se odporoučeli na trestnou lavici hned dvakrát. Do velkých šancí se oba celky dostaly až v samotném závěru základní hrací doby. Domácí si čtyři minuty před konec vzali oddechový čas a po jeho konci zůstala karlovarská klec opuštěná. Domácím nešlo upřít snahu, se kterou v posledních vteřinách útočili, ale po dvou skvělých zákrocích Sejpala bylo jasné, že to bude Boleslav, která si odveze body. Její výhru navíc ještě zpečetil Tomáš Hyka minutu před koncem nahozením přes celé kluziště, které skončilo v opuštěné brance.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že do toho vyrovnávacího gólu to bylo vyrovnané utkání. Za stavu 1:0 pro nás tam došlo k velké chybě, my jsme tam měli obrovskou šanci. Vojtěch Tomeček mohl zvýšit na 2:0, ale bohužel se mu to nepovedlo. Poté jsme šli do oslabení, které jsme zahráli celkem solidně, měli jsme často kotouč na holi, ale ten kotouč jsme poté odevzdali soupeři na modré čáře, a ten z toho dokázal vyrovnat. Následně došlo ke ztrátě koncentrace, kdy nám soupeř během dvou minut odskočil až na 1:3 a to byl takový rozhodující úder.

Fotogalerie

Související články