HC Energie Karlovy Vary

Energie uzavřela přípravu druhým skalpem Rytířů

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Týden před startem Tipsport extraligy sehráli hokejisté Energie poslední utkání v rámci přípravy. Se soupeřem, na kterého v létě narazili už podruhé, se jim opět dařilo a po celé utkání si udržovali mírnou převahu. Zásluhou první formace, která se postarala o všechny vstřelené branky, zvítězili domácí 3:2. Extraligu energetici zahájí 14. září v 18:30 na Spartě.
Příprava na sezonu, 5. kolo, pá 7.9.2012
Karlovy Vary
Kladno
3:2
2:1, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Zaťovič (Pech, Kumstát), 20. Kumstát (Pech, Zaťovič), 46. Zaťovič (Kohn, Kumstát) - 11. Macholda (Patera, Hlaváč), 24. Patera (Hlaváč, Bicek). Rozhodčí: Florian, Kostourek - Maloušek, Belko. Vyloučení: 4:9, navíc Heřman (KVA) a Kuchejda (KLA) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1148. Střely na branku: 34:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Mensator - M. Rohan, Gřegořek, Gulaši, J. Látal, Gründling, Kohn, Prošek, Parýzek - Zaťovič, Kumstát, Pech - Heřman, Keith, Pohl - T. Rohan, Skuhravý, Zucker - T. Polák, Vachovec, Koblasa
Kladno: Chábera - Drtina, Macholda, Růžička, Černošek, L. Procházka, Piskáček, Kameš - Bicek, Hlaváč, Patera, M. Látal, Dragoun, Hovorka, Eberle, Melka, Valský, Obdržálek, Dalecký, Kuchler, Kuchejda

Komentář k utkání

První třetina nabídla hokej, kterému do extraligových parametrů ještě chybělo. Většinu času udávala tempo domácí Energie, které v gólové radosti bránil pozorný Chábera, který do utkání nastoupil velmi soustředěně. Kladenský gólman poprvé kapituloval v 9. minutě v závěru přesilové hry, kdy se po rychlém založení útoku prosadil Martin Zaťovič. Hosté se vyrovnání dočkali rovněž v početní výhodě, kterou hned z kraje proměnil Petr Macholda. Za remizového stavu se vyrovnala i hra, práci si užili oba gólmani. Chvilku před přestávkou nakonec slavila úspěch souhra první karlovarské formace, Pechovu příhru z rohu ukázkovým blafákem využil Petr Kumstát.

Do prostřední třetiny nastoupili lépe Kladenští, kteří ve 24. minutě potrestali nedůslednost domácí obrany. Hlaváč se beztrestně natlačil z boku až před Mensatora a jeho střelu pod brankářem dorazil Pavel Patera. Že nasazení obran obou soupeřů nedosahuje extraligových parametrů ukázaly i následující minuty, kdy se střídaly hluché okamžiky s gólovými šancemi. Za Energii byla nejblíže úspěchu první formace, která už však tuto akci překombinovala a rozebranou kladenskou formaci chtěla pokořit nahrávkou na Kumstáta stojícího před zcela prázdnou brankou. Nejlepšímu střelci Energie však v poslední chvíli protihráči zblokovali hokejku. Hosté se vedení nejvíce přiblížili okolo 33. minuty, kdy nejprve Bicek přestřelil prázdnou branku s ležícím gólmanem a po chvíli Dragoun dorážel střelu Hovorky jen do betonu.

V poslední části zápasu na zajímavosti přidaly emoce. S větším množstvím tvrdě dohraných osobních soubojů se začala plnit i trestná lavice, desetiminutový trest si vysloužil domácí Heřman a kladenský Kuchejda. Hra v nerovnoměrném počtu hráčů nakonec ovoce přinesla domácí Energii, která v konečném součtu nasbírala o dvakrát méně dvouminutových trestů. Ve 46. minutě potrestal Bickovo sekání Martin Zaťovič a Energie potřetí v zápase vedla. Domácí útočník mohl pomýšlet i na hattrick, ve 48. minutě však jeho dobrou střelu pod víko zastavila Cháberova lapačka. Kladenský gólman podržel svůj tým i v 54. minutě, kdy vychytal Petra Kumstáta jako exekutora trestného střílení. Vachovec pak dvě minuty před koncem neproměnil další tutovku, ale mrzet jej to nemuselo. Energie závěr utkání kontrolovala a Středočeši se nedostali ani k odvolání gólmana.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Výsledek je pro nás příznivý a jsme rádi za výhru. Ta se vždy počítá. Jsme rádi, že po úspěšném zájezdu do Ruska máme klid do začátku sezony. Samozřejmě musíme ještě pracovat tak, abychom vychytali ty chyby, které ještě ve hře máme. Co se týče výkonu, tak spokojený jsem, ale mrzí mě, že už za stavu 2:1 jsme to začali hrát do prázdné branky na místo toho, abychom volili razantní řešení. Co se týče Petra Pohla, toho mají momentálně v péči lékaři. Vím jen, že ho bolí záda.

Zdeněk Vojta (Rytíři Kladno): Utkání jsme brali jako generálku na extraligu, náš kádr byl z nějakých 98 % totožný s tím, se kterým vyjedeme do 1. kola proti Liberci. Nešlo dnes ani tak o výsledek, jako o předvedenou hru. V první třetině jsme byli pasivní, ale od druhé třetiny už jsem byl spokojený, naše hra pak měla extraligové parametry.

Fotogalerie

Související články

Preview k zápasu | čt 6.9.2012

Energie zakončí přípravu zápasem s Kladnem