HC Energie Karlovy Vary

Energie vynulovala Rytíře

ELH: HC Energie - Rytíři Kladno 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) Po juniorech si páteční vítězství s vychytanou nulou v KV Areně užili i hokejisté karlovarského A-týmu. Kladno bez zámořských hvězd nekladlo výraznější odpor, Karlovarští se navíc v utkání mohli opřít o výkon probuzené Skuhravého formace, jejíž lídr byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Gólman Závorka si připsal čtvrté čisté konto v sezoně.
Tipsport extraliga, 39. kolo, pá 11.1.2013
Karlovy Vary
Kladno
4:0
2:0, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 3. Skuhravý (J. Látal), 8. R. Vlach (Doležal, Skladaný), 43. Zucker (Koštál), 47. Pech. Rozhodčí: Polák, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4046. Průběh utkání: 4:0.
Karlovy Vary: Závorka - D. Nosek, J. Drtina, Prošek, Gulaši, Gründling, Grman, J. Látal, Kloz - Bicek, Pech, Zaťovič - Skladaný, Doležal, R. Vlach - Zucker, Skuhravý, Košťál - Koblasa, Vachovec, Rohan
Kladno: Chábera - Kameš, Piskáček, Majeský, David Růžička, Doudera, Černošek, Mocek, L. Procházka - Eberle, Lukáč, M. Látal - Kuchejda, Kuchler, M. Hořava - Valský, Melka, Dalecký - Obdržálek, Strnad, Rudovský

Komentář k utkání

Proti oslabenému Kladnu se Energii start povedl. Už ve třetí minutě protlačil Václav Skuhravý u tyčky střelu Jana Látala a domácí vedli. Nutno podotknout, že zaslouženě. Karlovarští napadali soupeře v hloubi útočného pásma a dařilo se jim tímto způsobem získávat mnoho puků. Z domácí aktivity vyplynula i branka Romana Vlacha, který měl po střele Skladaného u pravé tyčky lehkou práci. Hosté se na dostřel mohli dostat v 11. minutě, Majeského v dobré pozici vychytal domácí Závorka. Naopak při vyloučení Tomáše Rohana si hosté příliš šancí nepřipravili. To přesilovka Energie v patnácté a šestnácté minutě vypadala lépe, blízko skórování se ocitl Jiří Doležal.

Zatímco úvodní perioda opticky i střelecky patřila domácí Energii, po první přestávce se hra vyrovnala. Hostům se několikrát podařilo obsadit karlovarské pásmo a zaměstnávat Závorku. Nutno podotknout, že šlo spíše o střely z dálky, které mladý gólman Varů s jistotou chytal. Trochu vzruchu do volně plynoucí hry přinesla až 30. minuta, kdy Pech se Zaťovičem ujeli na jediného obránce, domácí kapitán však nakonec vinou špatného zpracování téměř nezakončil. Stejným výsledkem skončilo i přečíslení na straně Středočechů. Před přestávkou ještě Energii podržel gólman Závorka, když odolal několika kladenským zámkům. Od modré se střelecky činil Piskáček, další pokusy přidaly Hořava, Kuchejda a Mocek, Energii přesto vedení 2:0 vydrželo i po 40 minutách.

Energie po návratu z šaten zařadila vyšší obrátky a dočkala se branek, které de facto určily ráz zbytku utkání. Ve 43. minutě se bekhend Davida Zuckera převalil přes Cháberův pravý beton a po dalších čtyřech minutách už domácí vedli o čtyři branky. Dvojnásobná přesilovka Karlovarských sice dlouho působila staticky, nakonec si ale hosté sami nešťastně do branky srazili nahození Lukáše Pecha. Stav 4:0 už příliš pochybností o vítězi duelu nepřipouštěl. Hra se oboustranně zklidnila a spíše než o body už se bojovalo o sebevědomí do dalších zápasů. Gólman Závorka se ještě musel činit při vyloučení Bicka, kdy čelil řadě nebezpečných střel, čisté konto však nakonec uhájil až do závěrečné sirény.

Ohlasy trenérů

Jaromír Kverka (HC Energie Karlovy Vary): První třetina byla z naší strany velmi dobrá. Hráči si uvědomovali důležitost zápasu a věděli, že musíme vyhrávat za každou cenu. Nedovedu si vysvětlit, proč jsme už poněkolikáté ve 2. třetině přestali hrát. Kladno nás mohlo potrestat, výborně naštěstí zachytal Tomáš Závorka. Ve třetí třetině nás pak uklidnil šťastný gól a zápas už jsme dohráli v klidu. Jsme rádi za zisk 3 bodů a bojujeme dál.

Jiří Kopecký (Rytíři Kladno): Přijeli jsme sem držet co nejdéle vyrovnaný výsledek a dostat Vary pod psychický tlak. Dva vlastní góly v první třetině bohužel daly ráz utkání. Domácí se uklidnili a přehrávali nás. Po bouři v kabině jsme 2. třetinu odehráli dobře, bohužel bez větších šancí, ze kterých bychom mohli alespoň snížit. Ve 3. třetině jsme po naší chybě inkasovali na 3:0 a Vary už do konce zápasu hrály to, co potřebovaly. Náš zmar vyvrcholil dalším vlastním gólem. Se třemi vlastními góly a bez vstřelené branky se vyhrát nedá nikde. Zároveň musím uznat, že domácí si dnes za vítězstvím šli víc než my. Hráči z NHL i Patera s Hlaváčem nám samozřejmě chybí. Stále ale věříme, že máme na to uhrát v této čtvrtině 9-12 bodů a udržet se v desítce.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 11.1.2013

Jan Košťál: V lajně jsme si konečně sedli

Preview k zápasu | čt 10.1.2013

Do KV Areny míří oslabené Kladno